Kreditkassen: Trofast eller utro?

Vi så fram til å sammenlikne småbankenes tilbud med tilbudet fra vår eksisterende bank, Kreditkassen. Resultatet var vel som ventet. K-Bank sviktet ikke, men fikk kamp av kolleger lenger nord i kongeriket. Til tross for at Kreditkassen var den første av bankene til å heve renta etter at Norges Bank gjorde det, ble vi tilbudt en lånerente på 7,3 prosent. Det skyldes i hovedsak at vi er trofaste kunder.

- Som såkalte Pluss-kunder får dere 0,3 prosent lavere rente enn "vanlige" kunder. Kriteriene er blant annet at dere har lønns- og sparekonto hos oss, bruker nettbanken vår, har VISA-kort, er over 25 år, har fast inntekt og har et lån på over en million kroner i banken, forteller Tore Westhrin, informasjonssjef i Kreditkassen.

Hold banken oppdatert

Mange mener at bankenes totalkunde-programmer er mest egnet til å binde deg unødig til banken, og skape et feilaktig inntrykk av at du er en viktig kunde. Vi var oppmerksomme på problemstillingen, men var klare for å gå over til en mindre bank om nødvendig.

- Det skal jo lønne seg å være en trofast kunde hos oss. Men nye kunder har ofte den fordelen at de stiller med fersk takst eller verdivurdering på boligen, pluss oppdatert informasjon om lønns- og gjeldsforhold. Eksisterende kunder går ofte glipp av bedre betingelser fordi de ikke gir banken beskjed om høyere lønn eller økt verdi på boligen, forteller Westhrin.