Telenor klipper ledningen til Ring Gratis i løpet av april.
Telenor klipper ledningen til Ring Gratis i løpet av april.Vis mer

Kræsjlanding for Telenors gratistelefon

Telenor bekrefter overfor DinSide tirsdag at selskapet legger ned "Ring Gratis" telefonen. "Ring Gratis" har vært en populær tjeneste, men annonsørene har sviktet.

- Sviktende interesse fra annonsørenes side gjør at vi legger ned tilbudet innen 30. april, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme til DinSide.

Det var i september 1998 at Telenor Link og Telenor Privat lanserte tjenesten Ring Gratis. Allerede fra starten var tjenesten meget populær. Telenor fortalte om en "utrolig stor pågang av innringere". Året før, da Telenor testet Ring Gratis på Gjøvik, registrerte 40.000 brukere seg i løpet av en helg.

Ring Gratis har kun vært tilgjengelig for personer i Oslo og Akershus. Her har brukerne kunnet ringe hele landet gratis i perioden 16.00 - 08.00 og hele døgnet i helgene fra en hvilken som helst telefon, inkludert Telenors telefonbokser. Det var meningen at Ring Gratis skulle bli et landsdekkende tilbud.

Ring Gratis skulle finansieres gjennom reklamesnutter på 10 sekunder hvert halvannet minutt under samtalens gang. Og det er på dette punkt at tjenesten sviktet.

- Antall tilgjengelige linjer via Ring Gratis har i stor grad vært basert på tilgangen av annonsører. Mange brukere og få annonsører ga begrenset kapasitet og derfor et dårlig tilbud til brukerne, opplyser Gjølme.

Overfor DinSide gir hun uttrykk for at tjenesten avvikles permanent. Ingen mister jobben som følge av nedleggelsen.