Korttriks for ferien

Sol, sommer og ferie. Nå er det kun et tidsspørsmål før pengesterke nordmenn vifter med kredittkortene sine i utlandet. Ikke gå i amatørfella.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vel framme på ditt ferieparadis kan det være fristende å smile overbærende når ”gamlingene” drar fram sine hefter med reisesjekker.

Som en ekte globetrotter har du selvsagt lomma full av kredittkort, men pass på - for også kjeltringene synes det er genialt enkelt med kredittkort.

Fordelene med kort er likevel store nok til at vi anbefaler kortbruk, også i utlandet.

Pass likevel at du ikke går i de rene amatørfellene, det kan du lese mer om ved å trykke på lenkene til høyre.

Fordeler med kort

Et internasjonalt kredittkort sørger for at du slipper å gå rundt med enorme seddelbunker i lommeboken. Dermed blir frykten for lommetyver mindre, og i tillegg er det normalt billigere å ta ut penger med kort i utlandet enn det er å veksle i Norge.

Betaler du over halvparten av reisen med kortet, vil de fleste kredittkort inkludere reise og avbestillingsforsikring for deg og din familie.

Er uhellet ute og du mister, eller blir frastjålet kortet ditt, kan du også få et nytt kort innen et par dager, nesten uansett hvor i verden du befinner deg.

I tillegg gir kredittkortene deg en ekstra økonomisk buffer dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp.

Mister ditt reisefølge reisesjekkene sine, kan det for eksempel være greit å kunne låne vedkommende penger uten at ens eget reisebudsjett går helt over styr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommervarmen kan du imidlertid fort glemme hvor mye du har lånt bort. Med kortet har du da fordelen med en fullstendig oversikt over hvor pengene ble brukt. Det gjør det lettere når regnskapets time kommer et par uker etter hjemkomsten.

Hvordan du unngår kortfellene finner du ut ved å trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.