<B>PÅ TIDE:</B> Endelig settes prisene på kontantkort ned. Call Norwegian melder at de blant annet kutter prisene på datatrafikk på kontantkort med 66 prosent. Foto: DinSide
PÅ TIDE: Endelig settes prisene på kontantkort ned. Call Norwegian melder at de blant annet kutter prisene på datatrafikk på kontantkort med 66 prosent. Foto: DinSideVis mer

Kontantkort til mobil blir endelig billigere

Call Norwegian senker prisene på kontantkort til mobil.

Hittil i år har kampen om mobilkundene fått teleselskapene til å redusere prisene kraftig. I helgen fortalte vi at Tele2 ypper til kamp mot de store teleselskapene, når de tilbyr sine kunder gratis datatrafikk ut året.

Men kampen om kundene stopper ikke der. Nå vil det relativt lille teleselskapet Call Norwegian, lokke til seg flere brukere med kontantkort.

Kontantkort har lenge vært svært ugunstig med tanke på både ringe- og datatrafikkpriser. Jo da, du slipper å betale månedsbeløp for abonnementet, men du må som regel ut med ganske så sure beløp for hvert minutt du prater i telefonen, eller for hver nettside du laster opp.

Slutt på overpris

Nå tar Call Norwegian en kraftig opprydding på prisfronten, og reduserer prisene i snitt med 22 prosent. Størst prisreduksjon får datatrafikk, som med kontantkortet fra Call Norwegian tidligere kostet 4 kroner per MB. Nå slipper du unna med 1,35 kroner per MB, altså en prisreduksjon på hele 66 prosent.

- Vi synes ikke det er rettferdig at kontantkortbrukere skal betale overpris, så i tradisjonell Norwegian-ånd tar vi utfordringen og senker derfor prisene på kontantkort drastisk, sier salg- og markedssjef Erik Haugen i Call Norwegian.

Under ser du de gamle og nye prisene fra selskapet:

 KONTANT MOBILNy prisGammel prisReduksjon
Oppstart pr samtalekr 0,69*kr 0,89-22 %
Minuttpris, alle operatørerkr 0,49*kr 0,55-11 %
Minuttpris til fastlinjekr 0,49*kr 0,55-11 %
SMSkr 0,35kr 0,39-10 %
Datapris pr MBkr 1,35kr 4,00-66 %
* gjelder også for viderkobling. Kilde: Call Norwegian


Artikkelen fortsetter under annonsen

Call Norwegian: Billig, men langt fra billigst

Spar tusenvis av kroner

Spørsmålet er om de nye prisene gjør Call Norwegian til det billigste forhåndbetalte alternativet på markedet. Forutsetter vi et relativt beskjeden mobilforbruk (se detaljer her) og sammenlikner prisene med DinSides mobilkalkulator, er svaret ja.

Det vil si, Xito Best Friends er billigst, men dette alternativet betinger at du verver venner og har et forbruk på over 100 kroner i måneden. Ser vi bort fra kontantkort med slike betingelser, er Call Norwegian Kontant Mobil billigst, og flere tusenlapper rimeligere enn mange av konkurrentene.

For eksempel kan du, med samme forbruk som DinSide har forutsatt, spare 3.541 kroner i året ved å velge Call Norwegian Kontant Mobil i stedet for Netcom Kontant. Halv pris, med andre ord!

Her ser du oversikt over hvor mye kontantkortet kan koste deg i løpet av et år:

Forutsetter 6 min ringetid per dag (hver av dem varer i to min), 3 sms per dag, 1 mms per dag, 100kB datatrafikk per dag.
Forutsetter 6 min ringetid per dag (hver av dem varer i to min), 3 sms per dag, 1 mms per dag, 100kB datatrafikk per dag. Vis mer


Prøv DinSides MOBILKALKULATOR