Konklusjon

Platekompaniet er desidert billigst i Norge. Men utrolig nok koster flere av CD'ene omtrent det samme i en engelsk nettbutikk som i de store musikk-kjedene her på berget.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dette til tross for fraktkostnader og det dyre pundet. Fjerningen av moms og toll på småpakker på utlandet er nyttig - særlig for de som ikke bor nær en filial av de store musikk-kjedene.

De slipper å betale nærmere 200 kroner hos svindyre Hysj Hysj.

Funnene

  • Handlekurven med de seks CD'ene koster om lag 100 kroner mindre hos Platekompaniet enn hos nest billigste butikk (Free Record Shop). I forhold til dyreste butikk (whsmith.co.uk), sparer du nesten 350 kroner.
  • Både Coldplay, Manics og Daft Punk koster om lag 150 kroner hos Amazon.co.uk i England, altså det samme som hos Platekompaniet og Free Record Shop.

  • Amazon.co.uk er altså billigst blant nettbutikkene i Storbritannia. Butikken har også et godt rykte, og er blant annet kjent for kort leveringstid. Vareutvalget er stort, og du finner plater som er vanskelige å få tak i her på berget.

  • Likevel: Koster CD'en mer enn 12 pund, blir det fort dyrere enn i de nevnte musikk-kjedene. Fraktkostnadene for en CD fra England er nemlig mellom 20 og 30 kroner, og pundet står i vel 13 kroner.

  • Du bør du velge Platekompaniet, Free Record Shop eller Akers Mic. Har du ingen butikk i nærheten, kan flere av de norske nettbutikkene være gode alternativer. Compacthuset, Yatack og Zailor er ikke avskrekkende dyre.

    Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Du kan finne norske plater i utenlandske nettbutikker. Vi fant blant annet Madrugadas siste CD hos CDZone. Vi lette også etter Midnight Choirs "Unsung Heroine", og fant den i samme butikk.

  • Verken Bol.com eller Compacthuset hadde fått med seg at populære Manic Street Preachers nylig har lansert ny plate.

  • Prisforskjellene er aller størst på den "gamle" REM-plata. Den fås til Nice Price mange steder, men er dyr i de fleste nettbutikkene - særlig i England.