Konklusjon

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisforskjellene er altså aller størst på dekkhotell. Dekkmann på Sjølyst i Oslo skal ha hele 860 kroner for å oppbevare vinterdekkene dine over sommeren.

- Prisen inkluderer hjulskift, men vi tilbyr ikke dekkhotell uten hjulskift. Vi har en enorm pågang fra folk som vil ha dekkene sine oppbevart her. Folk vil betale denne prisen. Dette har nok mye å gjøre med at mange i Oslo bor i leiligheter med trange loftsboder som eneste oppbevaringsplass, sier kundemottaker Bo Eklund hos Dekkmann Sjølyst.

Vår undersøkelse viser tydelig at dekkhotell er billigere i de andre byene enn i Oslo.

Dyre hotell

Ringlis Dekksenter i Trondheim skal kun ha 150 kroner for jobben. Noe steinkast unna, nemlig på Tiller, skal en annen Dekkmann-forhandler ha 208 kroner for jobben - dog uten hjulskift. Vi ser uansett en prisforskjell på mer enn 600 kroner innen Dekkmann-kjeden.

- Prisene kan variere noe fra forhandler til forhandler på grunn av lokale konkurranseforhold. Sjølyst-avdelingen må nok ta noe høyere priser på grunn av enormt høye husleiekostnader i Oslo, kommenterer prosjektleder Magne Westerheim i Dekkmann AS.

Gjennomsnittsprisen for dekkhotell er 308 kroner.

Ulikt

DekkSpesialisten på Skøyen i Oslo er dyrest på hjulskift, omlegging og avbalansering med hele 820 kroner. Minst betaler du hos Dekkvarehuset på Storo - også det i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen der er 250 kun kroner. I hovedstaden, hvor forhandlerne er mange og konkurransen stor, er prisforskjellene aller størst. Gjennomsnittsprisen der er 530 kroner.

I Bergen og Stavanger er gjennomsnittsprisen lavere; drøyt 400 kroner. I Trondheim og Tromsø er det derimot dyrere.