Konklusjon

101cd.com slår Amazon både på leveringstid, pris og tildels utvalg, og er dermed best i vår test.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi har tusenvis av kunder fra hele verden. Ikke bare fra Europa, men også fra USA og Japan, sier kundeansvarlig Sam Blades ved hovedkontoret til 101cd i Sør-London.

Det meste

- Til sammen er vi 20 - 25 ansatte. Vi satser mye på å ekspedere bestillingene raskt, sier han.

101cd.com hevder dessuten at de kan levere det meste av det som er utgitt på de britiske øyer.

- Om ikke alt, så det meste. Vi lagerfører selvsagt ikke alt dette selv, men har mange underleverandører, sier Sam Blades hos 101cd.com.

Både 101cd forlangte mindre enn 190 kroner for Destiny's Child-CD'en og Radiohead-singelen til sammen. Akkurat nå koster de henholdsvis 140 - 160 kroner og 60 - 70 kroner over disk her hjemme.

1: 101cd.com

Konklusjon


Raskest levering, lavest pris og en utrolig mengde sjeldne utgivelser og utgåtte plater både på CD og vinyl. De reklamerer selv med at de tilbyr 1.6 millioner musikktitler, og vi tror så gjerne det er sant. De informerte oss jevnlig på e-post om hvordan det gikk med bestillingene, og returskjema var vedlagt. Vi bøyer oss i støvet - dette er imponerende.

2: Amazon.co.uk

Konklusjon


Feirede Amazon svikter ikke musikkelskerne. De matcher 101cd.com på pris, men taper på leveringstid. Fordelen er at de sier hvor lang tid det vil ta, og LP'en som tok 14 dager skulle ta 1 - 2 uker. Men Radiohead-singelen burde kommet raskere. Utvalget er enormt også hos Amazon, men vi fant ikke like mange sjeldenheter som hos 101cd.com. God informasjon på e-post og vi fikk returskjema. Holder standarden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3: Towerrecords.com

Konklusjon


Den eneste USA-butikken i testen skuffet heller ikke på leveringstid. Fem - seks dager over Atlanteren er respektabelt. Prisene er høyere og frakten er dyrere enn fra England, og Tower har en mer mainstream-profil med færre kuppmuligheter. Pluss for mange ekstratilbud, hvor vi blant annet fant de utrolig billige CD-singlene. Ikke så hyppig informasjon om ordren, men returskjema var vedlagt. Bestill heller fra England.

4: CDzone.co.uk

Konklusjon


De leverte både Destiny's Child- og Radiohead-CD'en - selv om det tok sin tid. Dette er det eneste som gjør at de ikke kommer lenger ned på lista. Ekstatisk bestilte vi seks vinylsingler, men måtte skuffet se at vi kun fikk to av dem. Dette til tross for at vi fant skivene på sidene deres. Vi fant en mengde sjeldne plater, men føler ikke at vi kan stole på at de faktisk har dem. De taper også på pris og tynn informasjon om ordren. Returskjema var vedlagt. Ikke bra nok.

5: Audiostreet.co.uk

Konklusjon


De leverte Destiny's Childs 'Survivor' etter kun tre dager, og kjempet i teten. Dessverre har de ennå ikke levert Radiohead-singelen. Dessuten unnlot de å trekke fra momsen, noe alle de andre butikkene i testen gjorde. Dermed ble CD'en vi mottok noe kostbar. Audiostreet har en tydeligere listepop-profil enn for eksempel Amazon og 101cd, og vi fant få kupp. Lite ordreinformasjon om plata vi fortsatt venter på. Returskjema var vedlagt. Alt for dårlig.

6: Whsmith.co.uk


Vi har faktisk ikke mottatt noe som helst av det vi har bestilt fra WHSmith til dags dato. Det er nedslående og litt trist. Prismessig er de på nivå med eller litt dyrere enn konkurrentene, men det hjelper lite når de ikke leverer etter 30 dager. En kuriositet er at vi bestilte bladet FHM sammen med CD-singelen. Bladet leverte de, men først en måned etter bestillingen. Da var neste nummer kommet i kiosken her hjemme. Pengene ble imidlertid trukket fra kontoen med en gang vi bestilte. Nesten heller ingen ordreinfo på e-post.Styr unna!