Komplett.no overlegent mest populær

Komplett.no knuste alle konkurrentene og mottok hele 1.362 av DinSide-lesernes stemmer.

Komplett.no vant vår uhøytidelige avstemming overlegent, mens mpx.no og dustinhome.no tok henholdsvis sølv- og bronsemedalje. Totalt ble det avgitt drøye 3.000 stemmer. Foto: Jogrim Aabakken
Komplett.no vant vår uhøytidelige avstemming overlegent, mens mpx.no og dustinhome.no tok henholdsvis sølv- og bronsemedalje. Totalt ble det avgitt drøye 3.000 stemmer. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag for en drøy uke siden publiserte vi artikkelen "Stem frem din nettbutikk-favoritt", der vi ba dere velge blant hele 20 nettbutikker innen elektronikk-bransjen. Da vi stengte den uhøytidelige avstemmingen mandag morgen (15.02.10), hadde vi fått inn 3.302 godkjente stemmer (pluss noen hundre forkastede), hvorav hele 1.362 gikk til nettbutikken komplett.no. Det betyr at komplett.no fikk hele 41 prosent av stemmene, noe som kvalifiserer til en overlegen gullmedalje.

Enda mer å gå på

- Dette er utrolig hyggelig, og vi er veldig stolte og ydmyke for den tilbakemeldingen leserne og kundene gir oss. Denne undersøkelsen bekrefter at vi er flinke til å holde det vi lover og at investeringene i vårt logistikksystem gir meget høy leveringspresisjon. Grunnen til at vi er populære tror vi skyldes det gode servicenivået generelt og at vårt salg-kundesenter hjelper til når noe går galt. Vi mener likevel bestemt at vi har mer å gå på - derfor skal vi fortsette å utvikle oss for kundene, sier Anton Hagberg, administrerende direktør i komplett.no.

GULL: komplett.no
GULL: komplett.no Vis mer
SØLV: mpx.no
SØLV: mpx.no Vis mer
BRONSE: Dustinhome.no
BRONSE: Dustinhome.no Vis mer
Komplett.no ble etablert allerede i 1996 og var dermed en av de første nettbutikkene her i landet. I dag omsetter morselskapet Komplett ASA for flere milliarder kroner hvert år. Komplett.no ble forøvrig kåret til Årets nettbutikk av Posten/Bring både i 2006 og 2007.

Ikke nok å være stor

Nettopp fordi komplett.no er så stor, hevdet en del av innleggene i DinSide-debatten at avstemmingen ble uinteressant. "Dette blir en kåring av mest brukte nettbutikk", skrev en av våre lesere. Leseren fikk imidlertid tilsvar: " Men dette gir jo også et bilde over at folk er fornøyde med den nettbutikken da. Det er jo en grunn for at den er mest brukt", skriver en annen leser.

Og resultatene tyder på at det ikke holder å være stor for å få DinSide-lesernes gunst. Store elkjop.no fikk for eksempel moderate 162 stemmer og endte dermed opp med en sjetteplass. For ikke å snakke om expert.no, som kun mottok 20 av 3.302 stemmer.

Andreplass til mpx.no

Sølvmedaljen går til mpx.no, som i likhet med komplett.no eies av Komplett ASA. Mpx.no ble belønnet med 11 prosent av stemmene, nærmere bestemt 365. Avstanden opp til komplett.no er riktignok stor, men samtidig ender mpx.no opp med en svært tydelig andreplass, nesten hundre stemmer foran nestemann på listen.

- Det var hyggelig å høre at vi kommer så godt ut. Årsaken er nok etter mitt syn kjente merkevarer, stort sortiment på eget lager, konkurransedyktige priser og kompetente medarbeidere som yter god kundeservice. Vi har også gode produktomtaler og produktbilder som gjør det enkelt for kundene å finne et produkt som matcher deres behov, sier Dag Olav Knutsen, salgssjef i mpx.no

Komplett.no overlegent mest populær


Han tar det ikke altfor tungt at mpx.no blir slått av komplett.no.

- Jeg er vel ikke spesielt overrasket over at vi kommer bak komplett.no, som er meget veletablert i det norske markedet gjennom mange år har fått mange trofaste kunder, sier Knutsen.

Overraskende tredjeplass

Det mest overraskende resultatet er nok imidlertid tredjeplassen, som går til svenske dustinhome.no. Dustinhome.no etablerte seg i Norge så sent som i september i fjor og har tydeligvis i løpet av bare noen få måneder klart å skaffe seg mange venner blant DinSide-leserne. Dustinhome.no belønnes med hele 267 stemmer (8 prosent) og slår dermed både amentio.no (261) og netshop.no (181).

- Anbefalinger viktig

- Dustinhome.no strever etter å kunne tilby våre kunder både bra priser og rask leveranse. Dette er et velprøvd konsept ettersom virksomheten har eksistert i Sverige siden 1984, og i Danmark siden 2008. Vi legger også stor vekt på å gi kunden god service både før, under og om nødvendig etter kjøp. En viktig suksessfaktor er dessuten vårt gode rykte. Vi får daglig positive tilbakemeldinger fra kunder som har handlet hos oss, og vi vet anbefalinger har stor betydning for kundens valg av nettbutikk, sier Per Eriksson, president i Dustin Group.

Voldsom spredning

Til sammen mottar komplett.no, mpx.no og dustinhome.no hele 1.994 av stemmene, eller drøye 60 prosent. Det betyr at de 17 andre aktørene må dele på mindre enn 40 prosent av stemmene.

Aller galest gikk det for pckiosken.no, computercity.no og bestbuy.no, som endte opp med henholdsvis 3, 5 og 12 stemmer.

Følg med, snart kommer vi tilbake til flere avstemminger der dere skal få kåre Norges beste film-nettbutikker og nettbokhandlere!

Les også:

 • Stem frem din nettbutikk-favoritt
 • Fraktkostnader 3: Her slipper du fraktkostnadene
 • Fraktkostnader 2: Vanskelige å finne
 • Fraktkostnader 1: Enorme forskjeller
 • Har du rett til å åpne pakken?
 • CDon brøt Angrerettloven
 • Pixmania: Skurk eller engel?
 • Her finner du de billigste flat-TVene
 • De aller billigste PC-skjermene
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer