<strong><B>NYKOMMER:</strong> </b>Komplett Mobil er en helt fersk norsk mobiloperatør. Vi har sett på priser og tjenester.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NYKOMMER: Komplett Mobil er en helt fersk norsk mobiloperatør. Vi har sett på priser og tjenester. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Komplett er nå en mobiloperatør

Komplett Mobil er ikke Norges billigste, men har andre fordeler.

Publisert
Sist oppdatert

Komplett har for lengst blitt mye mer enn en nettbutikk for teknologi. Blant annet har Sandefjord-selskapet blitt både apotek, forsikring og bank.

Nå har Komplett også blitt en mobiloperatør; Komplett Mobil.

- Det norske mobilmarkedet domineres i dag av to aktører, og vi ønsker å utfordre mobilmarkedet i Norge. Mange kunder handler allerede mobiltelefoner fra oss så det er en naturlig utvidelse å tilby mobiltelefonabonnement, sier konsernsjef Ole Vinje i Komplett i en pressemelding.

Men er den nye aktøren Komplett Mobil noe du faktisk bør vurdere? Dinside har sett på hva Norges ferskeste mobiloperatør har å tilby.

LES OGSÅ:
Norges billigste mobilabonnementer våren 2016
Hvilke mobilabonnementer har mest mobildata?
Er det vits å betale for ekstra fart? Vi har testet

Hvordan er prisene?

Som splitter ny aktør er prisene kanskje det aller viktigste for å slå gjennom.

Det minste abonnementet er ganske høyt priset; 249 kroner for 1 GB data og fri tale og SMS er et godt stykke fra de billigste operatørene. Men så får du også fri EU-roaming, og for bare en femtilapp mer hopper man til 4 GB.

 Komplett Mobilbilligste konkurrent
1 GB249,-99,- (Ice.net 1 GB)
4 GB299,-250,- (Hello 5 GB)
10 GB399,-300,- (Hello 10 GB)
20 GB499,-400,- (Hello 20 GB)

Her er alle prisene deres, sammenliknet med de billigste konkurrentene slik markedet så ut under vår siste pristest:

Hva med dekning og fart?

Komplett Mobil bruker Telenors nett. Dette har lenge blitt ansett som den beste dekningen, men nylig gikk faktisk Telia (tidligere Netcom) ut med seieren i Tek.no sin dekningstest.

Komplett-operatøren bruker «4G+»-klistremerker i markedsføringen. Slikt nett kan ifølge Telenor gir deg teoretiske hastigheter på opptil 450 megabit per sekund (Mbit/s), men Komplett Mobil gir deg bare maks 20 Mbit/s.

Dette er dobbelt så mye som for eksempel lavprisaktøren Hello tilbyr. Men da Dinside nylig testet hvor mye datahastighet har å si i praksis, konkluderte vi med «ikke så voldsomt».

<strong><b>ENKELT:</strong> </B>Komplett Mobil kjører en enkel prisstruktur, med fire «levels», som det spillfokuserte selskapet kaller det.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ENKELT: Komplett Mobil kjører en enkel prisstruktur, med fire «levels», som det spillfokuserte selskapet kaller det. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Hva med roaming?

Komplett Mobil reklamerer med «kostnadsfri roaming i EU» for alle abonnementene deres. Dette er noe operatørene som banker Komplett sine priser typisk ikke tilbyr.

Konkurrentene Telenor og Telia bruker begrepet EØS, som da også inkluderer Island og Liechtenstein. Men Komplett Mobil har også disse landene på lista over frie roamingland.

Dette betyr altså at du kan surfe i store deler av Europa uten å betale noe mer enn du ville gjort i Norge, da dataen tas av den faste datakvota.

«Dobbelt så mye data»?

Komplett Mobil reklamerer med «dobbel data». Men de skriver ingen steder hva dette er det dobbelt av, annet enn at de også oppgir hva halvparten av datakvotene sine er.

Når Dinside sjekker, ser vi raskt at kvotene er de dobbelte av Telenor sine i hver priskategori. Et spark til sin største konkurrent, altså.

- Men hvorfor sier dere ikke hva dette «dobbelt» faktisk betyr?

- Vi har sammenlignet oss med de største aktørene i markedet, og leverer mer data enn hva de gjør til samme pris. Endringer skjer fort i dette markedet, så per i dag er det dobbel data sammenlignet med Telenor, men i morgen kan det se annerledes ut, forteller kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes i Komplett til Dinside.

LES OGSÅ:
Telenor satt ned datakvotene for å gi deg fri EØS-roaming
Fri roaming fra Telia og Telenor gjelder langt fra hele Europa
Se hvordan nordmenn ender med monsterregninger i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer