- Kom og lytt hvis du vil kjøpe

Dyre kabler er fjernet for salg fra nettbutikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leste du saken om de svinedyre lydkablene hos Soundgarden? Nå er kablene fjernet fra nettbutikken.

Da tv-tekniker Arne Stenstadvold gikk ut og kalte de dyre lydkablene for useriøst tull, lot ikke reaksjonene vente på seg blant DinSides lesere:

Selvsagt er det forskjell på kabler, å påstå noe annet er å ikke skjønne mekanismene, skriver en leser.

Det vil nok uansett være umulig å høre forskjell på en kabel til 100 kroner pr meter og en til 10.000 kr pr meter, skriver en annen.

Slik svir du av hundretusener på lyd

Nå har noen av våre lesere reagert på at kablene ikke lenger er å få kjøpt i nettbutikken.

- Det stemmer at noen av varene er fjernet for salg i nettbutikken. Det gjelder en del av de dyre kablene våre, slik som Odin og Valhalla. De produktene er nå midlertidig tatt bort fra hjemmesidene våre, men de vil komme tilbake igjen med en litt annen presentasjon, forklarer Borgar Skoveng hos Soundgarden.

Årsaken er at de synes det er mer seriøst å tilby kundene råd og veiledning før de eventuelt kjøper så dyrt utstyr for lyd og bilde.

Vil komme tilbake

De omtalte produktene vil man finne igjen på nettsidene til Soundgarden om ikke altfor lenge, men butikken opplyser at de arbeider med en generell presentasjon av disse produktlinjene hvor de vil gi mer fyldig produktinformasjon, fokusere mer på bredde og hvor kundene blir henvist til nærmeste Soundgarden-butikk for videre hjelp og demonstrasjon. Kjøpsknappen vil bli fjernet.

- Soundgarden skal definitivt forhandle kabler i alle prisklasser, også produkter som kan oppfattes som eksklusive og for spesielt interesserte. Vi ser derimot at det har liten verdi å ha liggende disse produktene som en ren vare i nettbutikken vår med en ”kjøpsknapp” uten ytterligere informasjon og valgmuligheter. Vi har ikke solgt noen av produktene i denne prisklassen via nettbutikken, i de fleste tilfeller er det også snakk om skreddersøm hvor kunden får tilpasset kabelen i ønsket lengde og med riktig type plugger/kontakter, sier Soundgarden.

- Vi ønsker nå at de interesserte skal ta kontakt med oss slik at de kan få mer veiledning før de eventuelt kjøper produktene, sier Skoveng.

Les også: Pioneer er historie

- Kom og lytt

Soundgarden vurderer det slik at man skal ha et ganske godt grunnlag før man bruker så mye penger på en vare.

- Vi ønsker at kunden skal ha testet det selv før han/hun gjør seg opp en mening. Derfor vil vi gjerne at de kommer til butikken og lytter selv, sier Skoveng.

Han mener det er sunt med en debatt rundt luksusproduktene, men synes likevel at det er mange andre luksusvarer som gir adskillig mindre igjen for pengene.

- Det er jo veldig sjelden man stiller det samme spørsmålet når det gjelder andre luksusvarer. Å kjøpe Rolex-klokke til 250.000 kroner er jo minst like mye galskap, mener Skoveng.

- Mange kunder blir positivt overrasket over hvor stor forskjell riktige kabler kan utgjøre i jakten på den perfekte lyd. Aktuelle kunder for kabler i denne prisklassen har vanligvis en brennende interesse for lyd og musikk, det er ikke uvanlig at man snakker om anlegg i prisklasser fra 200.000.- til over en million kroner. Sett i denne sammenhengen er ikke prisen på disse kablene nødvendigvis avskrekkende i forhold til totalprisen på systemet. Ingen av våre kunder vil uansett kjøpe slike kabler uten at man er fullstendig klar over hva man får for pengene, sier Christian Åkre, produktsjef i Soundgarden.