Kom i form med nakenyoga

Har du lyst til å gå ned i "hunden" sammen med en gjeng nakne menn? Da er denne treningsformen noe for deg.

Dersom du vil trene yoga i New York kan du like godt la treningsklærne ligge igjen hjemme.

Det er konklusjonen til en lett nervøs journalist fra svenske Aftonbladet som ble med på nakenyoga i storbyen. Men etter de første pinlige minuttene, glemte han nesten at han sto med enden i været sammen med en gruppe svette homofile mannfolk.

Er du ukomfortabel i nærheten av nakne menn? Her er tre triks for å bli vant til nakenhet:

Bare for menn
- Første gang jeg hørte om "Hot nude yoga" trodde jeg det var en slags sexklubb. Men det er det slettes ikke, sier deltaker Jeffrey Duval.

Treningsgruppen som holder til New Yorks fasjonable bydel Chelsea, er ikke åpen for kvinner. Og siden de fleste av deltakerne er homoseksuelle, er det jo heller ikke så farlig med kvinnefraværet.

- Kvinners og menns kropper er helt ulike, og denne typen yoga er utformet for mannskroppen. Dessuten er det fint med et miljø hvor bare menn kan møtes i et fellesskap, forteller grunnleggeren til "Hot nude yoga", Aaron Star. Og legger til at klubben også har mange heteroseksuelle menn som medlemmer.

Vil du prøve andre alternativer? Hva med punk-rock yoga?

Indre balanse
Ideen til nakenyoga oppsto da Star spøkte om nakenyoga i en klasse med kvinnelige deltakere. Responsen på forslaget var så positiv at han etablerte byens første nakenyoga-senter. Men formålet er ikke først å fremst å vise fram naken hud.

- Jeg ser egentlig ikke noe seksuelt i dette. Men først og fremst handler yoga om å finne en indre ro og sitt sanne jeg ved å glemme sitt eget ego.

- Klærne vi bærer er en refleksjon av vårt ego, og ved å kaste klærne, kvitter vi oss samtidig med noe av det som forteller om hvem vi er. Nakenyoga kan derfor være en raskere vei til ditt indre, mener Aaron Star.

Hetero eller homo? Ta testen her: