Klimaks på nettet

Norske kvinner er fortsatt sjenerte i forhold til sex. Nå kommer sexpirator Cecilie Kjensli med et nettsted som skal hjelpe kvinner til orgasme.

Websiden Cpunktet.no skal være en nettside for kvinner som ønsker velvær og seksuell selvtillit. På nettsiden skal kvinner få råd og tips til "digge ligg og deilige orgasmer".

Hver tredje kvinne har aldri hatt orgasme. Så hvordan oppnå klimaks? Her er rådene:

Gå rett på sak
Det er Cecilie Kjensli, kjent som frittalende Sexpirator, som står bak nettsiden.

- Jeg hadde lyst til å lage et nettsted litt ala "Sex og Singelliv" som går rett på sak og snakker om alt det vi lurer på og tenker når det gjelder sex og kjæresterier. Som tidligere Cupido-redaktør og selvlært Sexpirator har jeg lyst til å sette saker på dagsorden og få jentene til å bidra med sine meninger og gi kommentarer, sier hun til Mozon.no.

Hun vil skape et ekte og levende nettsted hvor de ikke skal gå rundt grøten.

- Det er mye kulere å gå rett på sak. Jeg er spesielt opptatt av kvinnelig seksualitet, noe som har engasjert meg helt siden jeg var liten og oppga min egen kåthet uten å skamme meg noe særlig over den, sier hun.

Sjenerte kvinner
Kjensli er fascinert at den kvinnelige sjenansen rundt seksualitet. Hun sier at den sitter langt inne i mange av oss, og at selv hun kan bli sjenert. Derfor ønsker hun å inspirere andre til å ha et behagelig sexliv og ikke ha urealistiske forventninger til hva sex er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alle må ikke være gudinner i senga, men man må være litt aktiv og delaktig og ha sex regelmessig. Her kommer orgasmen inn som en viktig del, for når mange damer opplever at den er langt unna, gidder de ikke alltid, sier hun, og trekker frem at nå som mange har massasjeapparat og vibratorer som gir dem orgasme, blir de også mer motiverte til sex.

Kvinner må være klar over at det ikke er mannens oppgave å gi dem orgasme.

- Det er selvfølgelig strålende om han gjør det, men orgasmer er noe man må jobbe for å få i sammen, og ikke noe som kommer av seg selv. Det er litt rart at de fleste damer vet veldig godt hva som skal til, men de klarer ikke å fortelle mannen sin det, sier hun.

Hvis kvinnen ikke klarer å formidle hva hun setter pris på eller kunne tenke seg å gjøre annerledes, kan hun heller ikke forvente at partneren skal sende henne til himmels. Kjensli minner derfor om at man noen ganger bare må si det som det er uten å sutre.

- Jeg skulle ønske at folk gutsa litt mer. Men jeg opplever at damer åpner seg mer og er mindre sjenerte, og gutta har etter hvert fått god forståelse av hvordan vi virker, sier hun.

Et møtested
Det kan være vanskelig å snakke med sine nærmeste om orgasmer og sexlivet sitt.

- Det er derfor Cpunktet.no har kommet til, sånn at vi kan få et møtested hvor vi kan spørre, lese og bidra med tips og ideer, så vi kan lære noe av hverandre. Man trenger ikke være ekspert for å si sin mening om sex når det er noe alle har på ett eller annet nivå, sier Kjensli.

Kjensli har en cand. mag.-grad i sosiologi, mens jobben som Sexpirator er selvlært. Hun har holdt foredrag landet rundt og er Norges første dildotester og "riksonanist". I dag er hun fast spaltist i Side2/Nettavisen og er med i Sexskolen på TV3.

Om du ikke finner noen bedre unnskyldning for å ha sex, kan du satse på å få orgasme for verdensfreden.

 

Mozon.no, 25.11.2006