Klassiske vinnere

Noen ønsker er gjengangere på burdeparenes ønskelister.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ifølge bryllupskoordinator på Glassmagasinet, Mette Svendsen, er servise og bestikk de hyppigste gjengangerne på brudeparenes ønskelister. I de store butikklokalene på Stortorget har dekoratørene dekt opp flere festbord for å virkelig vise frem servisene de selger.

Som gavekjøper er det flust av serviser å velge mellom. Det er klart en fordel for brudeparet om de får deler til ett og samme servise, og ikke noen få deler fra mange forskjellige. Derfor bør du sjekke hvilket servise Romeo og Julie samler på.

Mest populært

Fra Wedgewood Cornucopia. Kaffekanne: 1229 kr. Sukkerkopp 649 kr.
Fra Wedgewood Cornucopia. Kaffekanne: 1229 kr. Sukkerkopp 649 kr. Vis mer

Serviset Cornucopia fra Wedgewood (på bildet) er hyppig nevnt på parenes ønskelister. Det samme gjelder Amherst-serviset fra Wedgewood. Dette er ikke blant de billigste servisene.

Prisene på delene i Cornucopia-serviset varierer fra 149 kroner (egglass) til 1.869 kroner (lokkefat.) Amherst-serviset ligger på rundt de samme prisene.

Mange par ønsker seg mer utradisjonelle ting til spisebordet. Vårt beste råd er å sjekke hva de samler på.

Pent porselen

Royal Copenhagen. Kaffekanne 1900 kr. Påleggsfat 1475 kr.
Royal Copenhagen. Kaffekanne 1900 kr. Påleggsfat 1475 kr. Vis mer

Andre klassiske gaver som alltid faller i smak er kontanter eller gavekort.

Noen synes Thune-lysestaken er en klassisk og fin gave. Den koster rundt 500 kroner.

Porselen fra Royal Copenhagen (på bildet) blir gjerne populært blant de som liker en litt tradisjonell stil. En kaffekopp i denne serien koster 450 kroner med fat. Kaffekanna koster 1.475 kroner, mens påleggsfatet koster 1.475 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bestikk

Hardanger Bestikk, 18 deler. 1399 kr.
Hardanger Bestikk, 18 deler. 1399 kr. Vis mer

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Men det nytter heller ikke å by til fest uten bestikk. Brudeparene har ofte bestemte meninger om hvilket bestikk de vil ha også. De finnes i mange prisklasser.

Hardanger-bestikket er en tradisjonell variant. Det koster 1.399 kroner for 18 deler (Kristin) på Glassmagasinet.

Et alternativ er å kjøpe sølvtøy på en Gullsmedforretning. Da må du gjerne betale over 300 kroner for en enkel sølvskje.