Klarer ikke levere nok økomat

Bøndene har problemer med å møte etterspørselen.

Publisert
Sist oppdatert
Tidligere slet vi med å få omsatt økomelken. Nå sliter vi med at det er for lite.Hanne Refsholt, Tine


For få år siden var matvarekjedene de største sinkene, nå er det bøndene som ikke klarer å levere nok økologisk mat.

Les også: Dyrt å handle bevisst

- Kundene vil ha varene, men problemet er leveranser, sier toppsjef Sverre Leiro i NorgesGruppen.

Omvendt problemstilling

Etterspørselen etter økologisk mat er nå så stor at butikkene ikke klarer å levere nok. <i>Illustrasjonsfoto: colourbox.no</i> Foto: colourbox.no
Etterspørselen etter økologisk mat er nå så stor at butikkene ikke klarer å levere nok. Illustrasjonsfoto: colourbox.no Foto: colourbox.no Vis mer


Han og de andre matkjedene møtte de største produsentene til "økotoppmøte" på landbruks- og matminister Terje Riis-Johansens (Sp) kontor onsdag, skriver Nationen.

Konsernsjefene Hanne Refsholt i Tine og Geir Olav Opheim i Nortura innrømmer at det er problemer.

- Tidligere slet vi med å få omsatt økomelken. Nå sliter vi med at det er for lite, sier Refsholt.

Spar penger, og miljøet

Mangel i alle ledd

Når det gjelder produksjon av økologisk kylling er det største problemet å skaffe nok økologisk fôr, ifølge Opheim, som dessuten minner om at det tar noen år å legge om til økologisk produksjon av storfe og sau.

Coop-kjeden har hatt en økning i salg av økologisk mat på 40 prosent så langt i år.

- Det viser at kundene tar dette på alvor, sier informasjonsdirektør Vidar Ullenrød.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer