Klar for børsen?

Mange er skremt etter siste måneders kursras på børsen, men desto mer du vet, jo lettere er det å få gevinst. Test om du har potensiale på børsen.

Aksjehandel, opsjoner og indekser opp og ned og i mente. De siste årene er vi nordmenn blitt bombardert med kurser, avkastning og informasjon om selskaper rundt om i verden.

Alle følger med

Stadig flere nordmenn har kastet seg på bølgen og har blitt hobbyinvestorer. Opsjoner, avkastning, kursoppgang og kursstup er blitt en del av enkeltes vokabular. For andre er denne sjargongen like uforståelig som kvantefysikk.

Du kan snart ikke se en nyhetssending eller lese en avis uten at nyheter fra finansverden dukker opp. Men hvor mye forstår du egentlig fra aksjens og børsens verden? Vi har samlet et knippe ord og utrykk fra finansverdenen som du kan bryne deg på.

Ta testen og se hvordan du ligger an

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.
[Ugjyldig objekt (NAV)]Mange tester

DinSide har tidligere laget flere tester. Klikker du på lenkene i boksen til høyre, kan du teste ut alt fra om du er kledd for suksess til om du er en god makro-økonom.

Felles for alle testene er at de innholder relativt få spørsmål, og at de ikke har noe vitenskapelig fundament. Derfor behøver du ikke ligge våken om nettene selv om testresultatet ikke blir akkurat det du ønsket. Lykke til!