Klar for 100 meter stilettløp?

Stiletthæler er tortur for føttene. Det blåser danskene i og utfordrer til 100 meter stilettløp.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høye hæler seg riktig så lekkert ut og får kanskje mennene til å sende lange blikk etter deg. Men går du for mye på høye hæler, kan det ødelegge både tær og knær, ifølge Politiken.dk.

Når du setter foten ned i en høy stilett, vil foten nemlig skli framover og tærne presses ned i skotuppen. Gjør du det dag etter dag, fører det til at tærne presses inn i en form og lilletåen og stortåen blir skjev.

For å holde balansen, bøyer vi også knærne litt. Det legger stort press på kneskålene og fører etter hvert til skader på tærne.

Høye hæler minsker også sjansen for å bli gravid:

Se langt etter sneakers
Går du bare i høye hæler, vil akillessenene også bli stramme og foten blir mindre fleksibel. Det betyr at du kommer til å slite på flatt underlag, og du kan se langt etter en avslappende dag i sneakers.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Fire centimeter er grensen for hvor høye sko man kan ha på uten at det skader føtter og knær, ifølge Arne Bogwart, klinikksjef på Klinik Fredriksberg Hospital. I Danmark er imidlertid fire centimter for pysehøyde å regne for dem som skal delta i en noe spesiell konkurranse ..

Kjøp sko på kvelden, oppfordrer ekspertene:

Konkurranse på rød løper
Seks centimeters hæler er nemlig minimum når danskene for første gang arrangerer 100 meter stilettløp. Løpet foregår innendørs og selvsagt på rød løper.

Ifølge arrangementskoordinator Katrine Herning er det langt ifra bare kvinner som ønsker å delta.

- Vi har allerede fått påmelding fra en rekke gutter. Men drags kan ikke delta. De ville jo sikkert vinne, for de er altfor profesjonelle. De går sikkert mer i stilett enn de fleste jenter, sier Herning til Politiken.dk.

Føler du trangen til å sette deg på første og beste fly til Danmark? Da må du også huske at det ikke bare er høyde, men også bredde som teller: Forsking har nemlig vist at tykkelsen på en stiletthæl er 1x1 centimeter. Stiller du med hæler som er særlig tykkere enn det, kan du se langt etter å få spurte ned den røde løperen!