<b>Fikk du meldingen?</b> Forbrukerombudet undersøker om Antibac har brutt lovverket. Foto: DinSide
Fikk du meldingen? Forbrukerombudet undersøker om Antibac har brutt lovverket. Foto: DinSideVis mer

Klagestrøm etter SMS-reklame

Nå må Antibac dokumentere at de hadde lov til å sende ut.

Forbrukerombudet har de siste dagene mottatt svært mange klager på SMS-markedsføring for nettstedet Antibac.org. Nå må selskapet dokumentere at de hadde innhentet samtykke fra mottakerne før de sendte ut meldingen.

Nettstedet Antibac.org har sendt ut en melding der de informerer om økt spredning av svineinfluensa og oppfordrer forbrukere til å ta sine forholdsregler ved å sende svar på meldingen til selskapet.

Klagene til Forbrukerombudet tyder på at nødvendig samtykke ikke har blitt hentet inn, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Les også: Antibac er ikke nok

Høyt klageantall

Forbrukerombudet har fått over 45 skriftlige klager fra forbrukere som reagerer på at de har fått tilsendt reklamemeldingen fra Antibac.org.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon vil gå Antibac etter i sømmene. Foto: Forbrukerombudet
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon vil gå Antibac etter i sømmene. Foto: Forbrukerombudet Vis mer


- Klageantallet sier noe om irritasjonen hos mange forbrukere over å få tilsendt reklame via sms. Erfaringsmessig er det bare en liten del av de som er rammet som klager dette inn til oss. Dette er mange klager i en slik enkeltsak, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Disse reklamene irriterer oss mest

De må ha samtykke

Det er forbudt å sende markedsføring til forbrukeres mobiltelefoner uten at det er innhentet samtykke på forhånd.

Forbrukerombudet har derfor bedt de som står bak markedsføringen om dokumentasjon på at de har innhentet samtykke fra forbrukerne før de sendte ut meldingen. Hvis de ikke dokumentere dette, vil utsendelsen av markedsføringen være i strid med markedsføringsloven.

Etter det Forbrukerombudet kjenner til har selskapet til hensikt å sende informasjonsmeldinger om svineinfluensa til forbrukere gjennom sin informasjonstjeneste på SMS. Har du mottatt den aktuelle reklamemeldingen og meldt deg på informasjonstjenesten, er det viktig å være klar over at Antibac.org tar betalt for tjenesten - selv om de ikke opplyser om dette i meldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjent problemstilling

Problemstillingen med spam på mobilen er ikke et ukjent fenomen. DinSide omtalte blant annet dette da Fremskrittspartiet masseutsendte sms under valgkampen i fjor og fikk mange sinte henvendelser.

Vær også klar over at det ikke er lov å sende ut reklame per e-post til personer som ikke har gitt samtykke til å motta det. Dette har seksjonssjef i Forbrukerombudet Frode Elton Haug tidligere uttalt til DinSide.

>>>Slik stopper du uønsket sms