Klag deg rik

Er du litt frekk, er det mulig å få til en bra handel.

Finn fem feil!
Finn fem feil! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du ikke prøvd det før, bør du prøve nå. Litt klaging og sutring kan uten tvil gi deg en fetere lommebok.

Alt du trenger er litt mot.

Småfeil gir penger

En liten rundspørring i redaksjonen viste at det ikke er få som har fått til en smart handel de siste par månedene.

Klær, sko, møbler og sportsutstyr er blant de tingene som det har vært mulig for oss å få billigere. Fordi vi har funnet en liten feil.

Et par bukser kostet 349 kroner hos H&M. Kjøperen fant en liten flekk, hvilket resultert i 100 kroners avslag. Det tilsvarer 29 prosent i rabatt.

En trampoline hos Intersport kostet 499 kroner. Den eneste som var igjen var utstillingsmodellen, som hadde fått et par riper. Ripene ga et avslag på 100 kroner, rett i lommen.

Et par bukser hos Jackpot til 800 kroner, hadde en liten feil. Resultatet ble 20 prosent i rabatt. Vår kjøper ble altså 160 kroner ”rikere”.

Og det er bare noen få av eksemplene.

Slik gjør du

Ønsker du rabatt, bør du gå til kassen med en gang. Si at du bare ønsker å kjøpe produktet dersom du får et avslag i prisen. Forklar også hva som er feil med varen.

Butikksassistentene har ofte fullmakt til å gi om lag 10 prosent i rabatt. Hvis de skal gi mer, må de få tillatelse fra sjefen. Er du riktig så sparelysten, bør du ikke ta til takke med det første tilbudet. Du kan jo driste deg til å si at du ønsker å snakke med den som avgjør om du kan få mer i rabatt.

Du vil som oftest ha mest flaks dersom det produktet du ønsker å kjøpe er det siste i butikken, eller at det har vært en utstillingsvare.

Er du for snill?

Er du blant dem som ber om reduksjon når du skal kjøpe noe? Eller tør du ikke, i frykt for at det blir litt pinlig? Stem nedenfor, og se hva andre har stemt.

Det er ikke bare når du finner en feil at du kan få rabatt på innkjøpene dine. Les mer om hvordan du sparer penger i DinSide Økonomis store pruteguide.