Kjøp ved - nå!

Det grønnes, og vi minner om at nå er tiden inne for å fylle opp med ved - til minst 20 prosent rabatt.

Under arbeidet i fjor høst med vår fullstendige guide til oppvarming, snublet vi over et godt råd, som det er på høy tid å minne om nå:

Kjøp ved om våren!

For ihuga peiselskere med god lagringsplass fikk vi et nyttig sparetips hos Løvenskiold Vækerø: Tropper du opp om våren, før veden er blitt tørr, og tar tusen liter med hjem, sparer du bedriften for så mye lagerholdskostnader at prisen går ned med 20 prosent.

I høst opererte Løvenskiold Vækerø i Eiksmarka med følgende priser for ved:

  • Småsekk på 80 liter: 85 kroner
  • 1.000 liter: 750 kroner
  • En favn (2.400 liter):1.800 kroner
Hvor mye ved en peiselsker bruker i løpet av en vinter, er selvfølgelig umulig å anslå, men det blir fort både en og to favner.

Med 20 prosent rabatt, blir innsparingen rundt 700 kroner for to favner med ved - før virkningen av prutningsrunden, som du absolutt bør ta. I tillegg slipper du å konkurrere om leveransene med andre peiselskere om høsten, når alle andre kjøper - og køene
bygger seg opp.

Nyttig å vite for alle som synes at knitrende peiskos og ovnsvarme er hyggelig (og det er mange av oss!), er at norske vedleverandører har slått seg sammen i en forening, med egen nettside, hvor du finner alt du trenger av kontaktinformasjon for å lage din egen anbudsrunde.

Lenken til Norske vedleverandører finner du hvis du trykker her.