Avdøde Heath Ledger som Jokeren i den nyeste Batman-filmen "The Dark Knight". Rollen ga ham prisen for beste mannlige hovedrolle. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome
Avdøde Heath Ledger som Jokeren i den nyeste Batman-filmen "The Dark Knight". Rollen ga ham prisen for beste mannlige hovedrolle. Foto: Warner Bros./Sandrew MetronomeVis mer

Kjøp Oscar-filmene for småpenger

Prisbelønnet kvalitet for pengene.

Natt til mandag norsk tid gikk Oscar-utdelingen av stabelen i Los Angeles. Mange av filmene som ble premiert er ikke klare for DVD eller blu-ray her i Norge ennå, mens andre er det mulig å få tak i for en ganske rimelig penge.

Finner du bedre priser enn det vi klart å komme opp med? Legg inn dine tips i debatten nederst i artikkelen!

Beste mannlige birolle

Avdøde Heath Ledger fikk gullstatuetten for beste mannlige birolle, for sin innsats som Jokeren i Batman-filmen The Dark Knight.

The Dark Knight er en visuelt meget imponerende film, som antakelig mange ønsker å eie på blu-ray. Den billigste blu-rayutgaven vi fant kostet i underkant av 150 kroner på Play.com. Nettstedet sender fraktfritt, og siden prisen kommer på under 200 kroner, slipper du å tenke på moms og toll.

DinSide har veldig gode erfaringer med kjøp av varer på Play.com. Husk å velge pund som betalingvaluta, ellers vil du måtte betale i euro, noe som kan gjøre at du kommer over 200-kronersgrensen.

Husk også at en del av filmene på Play.com ikke har norske undertekster. Om norske undertekster er viktig for deg, bør du sjekke dette før du kjøper.

Vil du være på den sikre siden, kan du kjøpe fra en norsk nettbutikk. Du får The Dark Knight på blu-ray for 199 kroner på Lefdal. Frakten er gratis, dersom du velger brevpost.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du DVD-versjonen, betaler du 129 kroner på Lefdal og Play.com (spesialutgave). Platekompaniet.no og CDON.no har samme pris, men her kommer frakt på henholdsvis 30 og 29 kroner i tillegg.

Blir Batman for actionfylt for deg, kan du få tak i andre Heath Ledger-filmer for en billig penge. Brokeback Mountain, der Ledger spiller rollen som den skapskeive Ennis del Mar, koster 60 kroner på Play.com (DVD-utgaven).

>> Se alle Oscar-vinnerne her

Beste mannlige hovedrolle

Sean Penn ble kåret til beste mannlige skuespiller for rollen som Harvey Milk i filmen med samme (etter)navn. Milk har akkurat kommet ut på kino her i Norge, så du må nok smøre deg med tålmodighet før du kan kose deg med filmen i din egen sofakrok.

I mellomtiden kan du se en Mystic River, en annen film som Penn også fikk Oscar for. Filmen koster en femtilapp på Play.com, og 70 kroner (pluss frakt) på CDON.no. Platekompaniet tar 99,50 for filmen (pluss frakt).

Beste kvinnlige hovedrolle

Kate Winslet har blitt oscarnominert flere ganger for sine skuespillerprestasjoner, men det var først i år hun kunne motta den gyllne statuetten, for sin rolle i The Reader. Filmen går sin seiersgang på kino akkurat nå, men det koster ikke mye å få tak i andre filmer med den talentfulle skuespilleren.

I Evig Solskinn I Et Plettfritt Sinn (DVD) spiller hun mot skuespillere som Jim Carrey, Kirsten Dunst og Elijah Wood. Filmen koster drøyt 99,50 (pluss frakt) og 99 (pluss frakt) på henholdsvis Platekompaniet og CDON.no. Er du lur, kjøper du den heller på Play.com, der får du filmen for 30 kroner.

Winslet ble faktisk også oscarnominert for innsatsen i gigantfilmen Titanic. Denne får du for 39 kroner på Play.com, 99,50 kroner (pluss frakt) på Platekompaniet og 89 kroner (pluss frakt på CDON.no.

Må du betale moms?

Finn ut med DinSides moms- og tollkalkulator

Wall-E må være en av de søteste robotene vi har sett. Filmen kan du få for 150 kroner på blu-ray. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures
Wall-E må være en av de søteste robotene vi har sett. Filmen kan du få for 150 kroner på blu-ray. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Vis merBeste animasjonsfilm

Den kritikerroste robotkjærlighetsfilmen Wall-E fra Disney/Pixar fikk også sin heder og ære under oscargallaen.

Skal du ha blu-ray-versjonen, bør du holde deg unna Play.com. Der koster filmen 23,13 pund, noe som gjør at du må betale norsk moms, samt postens tollgebyrer. Du må da ut med 391 kroner (prisen på varen, moms og forenklet tollbehandling).

Kjøp filmen heller på Platekompaniet eller CDON.no for 249 kroner, pluss fraktutgifter.

LES OGSÅ: Netthandelens skjulte feller

Beste film

Slumdog Millionaire tok hjem utrolige åtte statuetter i årets Oscar, og har fått en haug med høye terningkast i norske medier. Filmen går for øyeblikket på norske kinoer. Slumdog Millionaire er regissert av Danny Boyle, som står bak godbiter som Trainspotting og The Beach. Og disse filmene finner du for en billig penge på nettet.

Trainspotting får du for 99 kroner både på Platekompaniet og CDON.no (pluss frakt på henholdsvis 30 og 29 kroner). Play.com serverer filmen i en spesialutgave for en totalpris på 109 kroner. The Beach koster 59,50 (pluss frakt) på Platekompaniet og 40 kroner på Play.com. Filmen Sunshine, som også er regissert av Danny Boyle, koster bare 30 kroner gjennom Play.com. På CDON.no får du den for 69 kroner (pluss frakt).

Prisene i denne testen er hentet inn 23. februar 2009. Vi tar forbehold om endrede priser, og utsolgte produkter.