Kjøp nyttårssjampisen i Sverige

Frykt ikke om du har glemt nyttårssjampisen: Svenskene selger alkohol også på nyttårsaften.

<b>REDNINGEN NÅR VINMONOPOLET ER STENGT:</b> Systembolaget i Sverige har åpne dører også nyttårsaften, når Vinmonopolet holder stengt. Foto: Per G. Norén/Systembolaget
REDNINGEN NÅR VINMONOPOLET ER STENGT: Systembolaget i Sverige har åpne dører også nyttårsaften, når Vinmonopolet holder stengt. Foto: Per G. Norén/Systembolaget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du sitter i stua og gremmes over at nyttårssjampisen eller -vinen ikke er i boks, og at Vinmonopolet allerede har skalket lukene: Det er fremdeles håp.

Løsningen for deg som ikke bor så altfor langt unna svenskegrensa, er nemlig å benytte sjansen for en aldri så liten harryhandel.

Svenskenes svar på Vinmonopolet, Systembolaget, tar nemlig imot kunder også på nyttårsaften.

9 - 15

For mens Vinmonopolet holder stengt lørdag 31. desember, kommer du til åpne dører hos Systemet i Sverige.

Systembolaget har nemlig ordinært lørdagsåpent denne dagen. Åpningstidene kan variere noe fra utsalg til utsalg, men det er i alle fall åpent til klokken 14, om ikke langer.

Du kan sjekke åpningstidene i ditt nærmeste svenske alkoholutsalg, hos Systembolaget på nett.

Noen av Systembolagets utsalg har også forlenget åpningstid dagen før nyttårsaften, altså fredag 30. desember.

Utvidet åpningstid innebærer for eksempel at begge utsalgene i Strömstad har åpent til klokken 19 den 30. desember. Nyttårsaften holder begge disse åpent fra klokken 9 til 15.

Også Systembolaget i Charlottenberg holder åpent fra 9 til 15 på nyttårsaften.

Unngå bomtur

Det er selvsagt kjedelig å kjøre kanskje en time eller to for å oppdage at den drikken du ønsket å kjøpe, kanskje ikke finnes i butikken akkurat nå. Du kan imidlertid enkelt sikre deg mot dette ( i alle fall nesten), ved å sjekke lagerbeholdningen for den aktuelle varen på den aktuelle butikken.

Dette kan du gjøre hjemmefra, på Systembolagets nettside. Fra forsiden velger du type drikke, og klikker deg inn på "fins i butik". Når du så velger utsalget som er aktuelt for deg, får du opp lagerbeholdningen for de valgte produktene i den aktuelle butikken.

Bonus

En ikke uvelkommen bonus kan det selvsagt være at du også kan spare noen kroner på å handle champagnen eller hva det er du ønsker å handle, i Sverige fremfor i Norge.

En flaske Bollinger Special Cuvée Brut (375 ml) koster for eksempel 219,90 kroner i Norge, og i Sverige koster den 209 svenske kroner, eller 180 norske kroner. Det er nesten 40 kroner spart for én flaske.

Husk bare å hold deg innenfor kvotene: Hva kan du ta med hjem?