Kjøp klær på nettet

Lei av å trampe fra butikk til butikk? Sett deg heller i godstolen og bestill klær og sko i fred og ro.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Øst, vest - hjemme best?

OK - noen ganger er det utrolig koselig og morsomt å dra på shopping. Men: Hånden på hjertet - ofte er det også noe skikkelig herk. Varme butikker, sure unger på slep som bare maser om å få enda en is, tidspress fordi du har lovet samboeren middag før 18:00, og sikkert mye mer...

Så hvorfor ikke ta handlerunden fra godstolen, når ungene har lagt seg, og fred og ro hersker i huset? (Nå tillater vi oss å forutsette at du har en godstol, og en bærbar pc med trådløst nettverk). Eller for dere uten unger: Slippe andres unger i butikk, og handle hjemmefra i herrrlig rolige omgivelser, blottet for svette kunder, barneskrik og, ikke minst, køståing.
HER KAN DU SE ALLE NETTBUTIKKENE.

Skulle du ikke finne det du søker - ja, da må vi bare anbefale deg å ta en tur ut i storbyjungelens stress likevel.

Vil du helst handle i butikk - eller på nett? Foto: Per Ervland.
Vil du helst handle i butikk - eller på nett? Foto: Per Ervland. Vis mer


Bare norske nettbutikker

I oversikten over kles- og skobutikker har vi valgt å fokusere utelukkende på norske nettbutikker - hovedsakelig fordi netthandel fra utlandet blir noe mer komplisert på grunn av toll- og momsregler. Det kan du lese mer om her: På nett med netthandel.

Nervøs for å handle på nett, hvis buksene ikke passer, eller fargen på skoene ikke matsjer den nyinnkjøpte kjolen? Ikke noe problem! Norske nettbutikker er forpliktet til å ta varen din retur, dersom du angrer på kjøpet: Du har angrerett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også se etter Nsafe-merket, en merkeordning for trygg og etisk korrekt handel på nettet, selv om det dessverre er svært få norske nettbutikker som er med på denne ordningen.

Ulike størrelser

Dessverre er ikke alle nettbutikker like flinke til å forklare hvor stor en viss størrelse er. For hadde livet vært enkelt, ville størrelse 42 alltid være størrelse 42 - uansett hvor du handler. Men slik er det ikke.

Ønsker du likevel en viss fornemmelse, kan du forsøke å sjekke størrelsen din på disse sidene (NB! Du må velge land første gang du går inn på siden for at lenken skal virke):

[Ugjyldig objekt (NAV)]

H&M's størrelsestabell for damer

H&M's størrelsestabell for menn

H&M's størrelsestabell for barn

Og handler du klær med engelske, japanske eller amerikanske størrelser, kan du benytte denne kalkulatoren til å sjekke hva det tilsvarer i skandinaviske størrelser.

Se også: 100 norske nettbutikker

Vet du om andre norske nettbutikker enn de vi har nevnt? Tips gjerne oss og dine medlesere om dem i debattinnlegget under.