Informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon. <i>Foto: FNH.</i>
Informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon. Foto: FNH.Vis mer

Kjøp ferieforsikringen nå!

Denne våren kan det ta tid å få de nødvendige forsikringene i orden før sommerferien. 65 prosent av de ansatte i forsikringsselskapene er nemlig i streik.

Streik i bank og forsikring

Mens NRK-ansatte i streik har fått metervis med spalteplass, har en annen, og kanskje vel så viktig, gruppering for forbrukerne vært uvirksom denne måneden - kanskje til og med uten at du har lagt merke til det.

Finansforbundet tok ut sine medlemmer i forsikring ut i streik fra torsdag 1. juni, og Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) melder om fortsatt lav grad av dialog mellom forhandlingspartene. Konflikten omfatter alle norske forsikringsselskaper fra 1. juni.

Dersom konflikten utvides til bank fra 12. juni, vil den omfatte alle forretnings- og sparebanker med hovedkontor, datterbank eller filial i Norge, med noen unntak, som du kan lese mer om hvis du trykker her.

- Erfaringene fra de siste dagene er at folk får meldt inn sine erstatningskrav til selskapene, til tross for streiken, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i FNH, hovedorganisasjon, som opplyser at omtrent 70 prosent av arbeidstakerne i forsikringsselskapene er organisert, hvorav 65 prosent i Finansforbundet.

Kjøp forsikring nå

Skal du på ferie i sommer, bør du ha forsikringene i orden. Foto: Luc Sesselle. Vis mer


Haakonsen advarer imidlertid om at saksbehandlingstiden er lenger enn vanlig, som følge av streiken.

- Folk som trenger å få orden på forsikringene sine før sommerferien, bør sette i gang umiddelbart, sier han til DinSide.

- Enkelte kjøp av forsikringer kan gjøres via selskapenes nettsider, i normalt raskt tempo. Kjøp av forsikring som krever arbeidskraft og saksbehandling, tar midlertid betydelig lenger tid enn normalt, understreker han.


Opptrapping fra mandag?

Det er varslet opptrapping av streiken, og lockout fra 12. juni. Det vil også ramme bankene.

En konflikt i banksektoren innebærer i realiteten umiddelbar stans i det aller meste av banktjenester og betalingsformidling. De aller fleste banker vil være stengt. Det vil føre til problemer med å betale regninger, få tak i kontanter og betjene lån, både for private og næringsdrivende.

De som planlegger større kjøp bør vurdere å gjøre dette før 12. juni eller utsette det til streiken er over, skriver FNH.