Kjøp en varm sommer

Finn en terrassevarmer som forlenger sommeren din - og gjør den varmere så lenge den varer.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Varm kveld med terrassevarmere.
Varm kveld med terrassevarmere. Vis mer

Vinterfrosne nordmenn trenger sol, sommer og uteliv. Når sommeren endelig er her, skjer det dessverre litt for ofte at "varme" sommerkvelder ender med frysninger nedover ryggen.


Men løsningen får du kjøpt for penger - fra noen få hundrelapper og til om lag fem tusenlapper. Alt etter hvor mye varme du ønsker, og ikke minst: Hvor store krav du har til design.

HER KAN DU GÅ DIREKTE TIL BILDESPESIALEN FOR Å SE TERRASSEVARMERE

Bildespesialen fungerer også som en prisguide. Alle bildene er utstyrt med informasjon om pris og leverandør.

Tre kategorier

De terrassevarmerne vi har sett på, havner overordnet i tre kategorier. Den første kategorien er de nye "tårn", hvor varmen blir produsert av en gasstank som er tilknyttet selve terrassevarmeren.

Den andre kategorien består av en ny type elektrisk terrassevarmer, som også gir god effekt. Disse koster vanligvis litt mer enn gass-terrassevarmerne, men fyller mindre. Disse "nye" terrassevarmere blir blant annet benyttet mye på uterestauranter. Teknologien er hentet fra romforskning - materialet i terrassevarmeren reflekterer nemlig varmen på en spesiell effektiv måte.

Den tredje kategorien er de "gammeldagse" terrassevarmerne som også er elektriske. Disse koster ofte bare noen få hundrelapper, men er altså ikke like effektive (les: varme) som varmerne i de to første kategoriene.

Hva bør du velge?

Hva du bør velge, avhenger selvsagt av smak. Alle typene gjør sommernatten varmere, selv om den gammeldagse typen ikke er like effektiv som de andre.

Et annet element er pris. For har du bare noen få hundrelapper å bruke, må du kjøpe den gamle terrassevarmeren. Er pris ikke noe problem, kan du velge mellom gassvarmerne og de nye elektriske varmerne.

Plassbruken er selvsagt også ett element. De nye gassvarmerne fyller ganske mye - selv om enkelte av dem finnes i bordmodeller som ikke tar like mye plass. De elektriske typene skal bare monteres i taket, og er dermed ikke særlig plasskrevende.

HER KAN DU GÅ DIREKTE TIL BILDESPESIALEN FOR Å SE TERRASSEVARMERE

Dyr i drift

Driftsmessig er det imidertid veldig stor forskjell.

De elektriske terrassevarmerne har en effekt på mellom 1.000 og 3.000 Watt. Tar vi utgangspunkt i at en kWh koster 60 øre (inklusive nettleie), vil det altså koste mellom 60 øre og 1,80 kroner å ha terrassevarmeren på i en time.

Men velger du gassvarmeren, snakker vi med en gang om en helt annen pris.

- Bruker du en gassvarmer, må du regne med at dette koster mellom 35 og 39 kroner per time, sier Terje Antvedt som er daglig leder i Botun AS.

Bruker du gassvarmeren seks timer en kveld, må du dermed regne med å bruke gass for over 200 kroner.

HER KAN DU GÅ DIREKTE TIL BILDESPESIALEN FOR Å SE TERRASSEVARMERE

Her får du kjøpt

I bildespesialen har vi benyttet produkter fra nedenstående leverandører. Ønsker du å kjøpe en av disse terrassevarmere, kan du kontakte leverandøren som kan oppgi nærmeste forhandler.

www.beha.no
www.botun.no (Greenway Norge)
www.sunwind.no
www.primus.no