Kjøp deg mer tid

Har timene for få minutter og døgnet for få timer? Vi viser deg hvor du kan kjøpe tid.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tilhører du dem som ikke ønsker deg noe til jul, bortsett fra tid og snille barn? Vi gir deg her tips til hvordan du kan kjøpe tid med penger.

Kjøp deg fri fra husvasken

Hva er verre enn å bruke halve helga på å vaske leiligheten?

Vi har i en tidligere artikkel sett på hva du må betale for å få noen til å vaske hjemme hos deg. Vi fant at det er dobbelt så dyrt å vaske hvitt, som å velge den svarte og ulovlige varianten. Her kan du lese mer om hva det koster å leie rengjøringshjelp.

Det finnes også egne firma som vasker vinduene dine, eller som vasker ned huset etter at du har flyttet. Bruk telefonkatalogens Gule Sider.

La andre vaske skjortene dine

Flere og flere velger å kjøpe seg vekk fra stresset i hverdagen. Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

Lei av klesvasken? Er du blant de heldige som har klesvask som et frynsegode på jobben, er det bare å ta med skittentøyet på jobb, og få det tilbake rent og pent. Vil du lese mer om klesvask som frynsegode, klikker du her.

Du kan selvsagt også henvende deg til et renseri selv, men det tar gjerne mer tid om du må kjøre klærne til og fra renseriet. Et tidsbesparende alternativ er å gå via Ica retthjem som har en avtale med renseriet Todays. Tøyet blir da hentet og levert samtidig som du får levert mat fra Ica. Bestillingen skjer via Internett eller via telefon.

Å få vasket og strøket en skjorte koster 20 kroner hos Todays. Oslo City Rens- og skjorteservice tar 1.500 kroner for et klippekort på 10 skjortevask.

Slipp matkøen

Bor du i Oslo-området, Bergen eller Stavanger, kan du slippe unna køen i matbutikken ved å handle hos Ica retthjem. Her kan du også levere bildene til fremkalling. Det koster 59 kroner å få levert matvarene på døra.

Her kan du lese mer om dagligvarer retthjem.

Ica retthjem har lenge vært enerådende på retthjem-markedet, men de har nå fått en konkurrent i Rangels. Her leveres det mat fra utlandet. Leveringen er gratis, og skal skje innen 48 timer.

Fest uten forberedelser

Flere og flere bedrifter har spesialisert seg i å gjøre festen til en ren fest. De sørger for alt fra mat, underholdning, borddekking og lokaleleie til serveringspersonale, dekorasjon og opprydding.

Annerledes er et av selskapene som lager fest for andre. En fest for 20 personer kan der koste 15.000 til 20.000 kroner, mat, servering og lokaler inkludert.

Annerledes kan også ta seg av bestilling av underholdning til festen din.

Festus i Asker har spesialisert seg på å arrangere barneselskaper.

Dog Walking

Å ha husdyr er ikke bare kos. Hunder krever lufting hver dag. Å ha katt innebærer litt mindre ansvar, men de må i alle fall ha mat.

Skal du på ferie, finnes det uttallige hundepensjonat å velge mellom. Har du lange arbeidsdager, og dårlig samvittighet for hunden som ligger hjemme og venter, kan du leie noen til å lufte bikkja. I Oslo finnes et eget firma, Dog Walking, som har spesialisert seg på hundelufting.

I Oslo finnes også ”Ferieavløseren” som gir pus mat, vanner blomster og henter inn posten når du er borte.

Julegavene på nettet

Har du ikke tid til å gå i julegater for å kjøpe julegaver? Det finnes uttallige muligheter til å handle gaver via Internett. Hos Smart Club kan du kjøpe gaver, og få dem levert hjem ferdig innepakket.

Personlig shopping-guide

Å tråle klesbutikker er kanskje ikke det du vil bruke din knappe fritid på? Postrordre eller netthandel er et alternativ for deg som vil spare tid på kleshandelen.

Men det er ikke lett å treffe på størrelse og stil når du handler hjemmefra. Er du villig til å legge en del penger inn i klesbudsjettet, kan en "personal shopper" være tingen for deg.

Sett vekk selvangivelsen

Har du dårlig tid er utfylling av selvangivelse sannsynligvis ikke din yndlingsbeskjeftigelse. Vi har sjekket hva et par av regnskapsbyråene tar for å gjøre jobben for deg.

Ifølge Eva Hilding i Tif Regnskapsservice koster hjelp til selvangivelsen 450 kroner per time.

Roy Arve Eriksen i Debet og Kredit Regnskap forteller at de tar 380 kroner per time.
- Den samlede prisen vil naturligvis avhenge av hvor komplisert privatøkonomien din er, men vanligvis vil vi bruke mellom to og fire timer, forteller Eriksen.

Pent hjem

Vil du ha et stilig hjem med en velstelt hage? Da har du valget mellom å bruke helgene i hagen, og ettermiddagene i møbelbutikker, eller å få noen andre til å gjøre jobben. Bruker du telefonkatalogens Gule Sider, finner du interiørarkitekter og gartnere som kan hjelpe deg.