Kjøp deg fri fra hverdagen

KJØP DEG UT AV DET: Nyrik, stressa og masse ugjorte prosjekter hjemme? Se så mye det koster å få noen til å fikse alt for deg.

Vaskehjelp

Magasinet Vi i villa melder at en av ti norske boligeiere har vaskehjelp og at en av fire vurderer å skaffe seg det. Vaskehjelp er på god vei til å bli allemannseie. Hos Husmorvikarsenteret i Trondheim får du husvask for 315 kroner timen inkludert moms. Hos Prima Renhold i Oslo koster det rundt 275 kroner inkludert moms.

Regner vi med en snittpris på 300 kroner timen, og at du får hjelp til å vaske to timer annen hver uke, blir den årlige kostnaden 15.600 kroner.

Les mer:
Slik vasker du hvitt
Husmorens skitne triks
Færre vil vaske møkka si selv
Penger i vaken

Handyman i hagen

Gressklipping, snømåking og flagging er noen av tjeneste du kan får Vaktmesterkompaniet til å gjøre for deg. Gressklipping og snømåking utføres også av Oslo Snø & Grønt og de oppgir at en sommers plenklipping kan koste fra 6.000 kroner inklusiv moms.

Litt snømåking om vinteren, litt gressklipping om sommeren og raking om høsten.. Du slipper unna det meste med rundt 10.000 kroner i året.

Ekstern lenke:
Vaktmesterkompaniet

Mat hjemme

Noen som ordner opp når du er sliten? Mye kan i dag fikses mot honorar. Foto: Lise Gagne/&iStock.com
Noen som ordner opp når du er sliten? Mye kan i dag fikses mot honorar. Foto: Lise Gagne/&iStock.com Vis mer

Hjemmetjeneste

Hvilken type tjeneste kunne du tenke deg å bruke? (Avsluttet)
Vaskehjelp(44%) 210
Kokk(15%) 71
Personlig trener(15%) 70
Plenklipper/snømåker(13%) 62
Mobilspa(7%) 34
Hjemmefrisør(7%) 33
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skal du ha fest hjemme, men har ikke tid nok til innkjøp og hvertfall ikke til å kokkelere over komfyren, er det ikke vanskelig å få fatt i en kokk som kommer hjem til deg for å lage maten. MatHilde er blant de etterhvert mange kokkene som kommer hjem til deg for å lage mat. Prisene ligger på rundt 390 til 580 kroner per kuvert, i tillegg kommer kjøreutgifter. Dette vesle selskapet tilbyr også matlagingskurs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre middager, med seks gjester i snitt per middag, og en snittpris per kuvert på 500 kroner gir en årlig pris på 9.000 kroner.

Ekstern lenke:
MatHilde

Trener som kommer hjem til deg

Å ha personlig trener er blitt populært. Kanskje ikke en dårlig tid hvis treningsmoralen er dårlig og bilringene disser rundt midjen? En rekke treningssentra tilbyr i dag denne tjenesten. I tillegg tilbyr Alternativ Medisin på Røa i Oslo personlig trener som også kan komme til deg for å trene.

En time koster 450 kroner, men bestiller du et pakke så koster for eksempel 12 timer 4.500 kroner.

Får du treningshjelp en gang i uken, 48 uker i året, gir dette en årlig prislapp pålydende 18.000 kroner.

Ekstern lenke:
Alternativ Medisin

Mobilspa

Trenger vippene å bli farget? Fjerne vinterpelsen? Vil du ha massasje? Eller en forskjønnnende behandling? Mobilspa kommer hjem til deg og utfører skjønnhetssalongbehandlinger. Prisene starter på 550 kroner.

Du unner deg en enkel behandling, cirka en gang i måneden. Dette koster deg 6.600 kroner i året.

Ekstern lenke:
Mobilspa

Den rullende frisør

Bor du i Nordkapp-området kan frisør Siv Johansen har etablert en frisørsalong på fire hjul. Frisøren avviklet sin tradisjonelle salong i Honningsvåg og etablerte en tjeneste som går ut på å komme hjem til kundene. Ikke dumt å få noen til å sette opp håret hjemme før en stor aften? Tjenesten har ikke kommet til Oslo.

- En enkel vask og klipp for damer koster 250 kroner, sier Siv Johansen.

Grunnen til at Johansen tilbyr så lave priser er blant annet fordi hun ikke har utgifter til lokale.

Klipper du deg annen hver måned gir dette en årlig kostnad på 1.500 kroner.

Skjortestryking

1.800 kroner koster det å få vasket og strøket 100 skjorter hos Vinderen rens. Dette selskapet har filialer mange steder i Østlandsområdet. Det er ganske digg å ta ut nystrøkne skjorter fra klesskapet hver dag. Bruker du fem skjorter i uken vil abonnementet holde i rundt fem måneder.

Legger vi inn litt ferie, og en casual friday eller to, blir dette en årlig kostnad på drøye 4.000 kroner.

Ekstern lenke:
Vinderen Rens & Skjorteservice

Latmannsliv

Mens denne listen nok blir for lang eller råflott for noen, vil kanskje andre ha litt mer av det gode - eller noen helt andre goder.

Går du for full pakke som nevnt over, og kjøper deg fri fra alle de ovennevnte aktivitetene, vil dette koste deg i underkant av 65.000 kroner i året.