Jo flere vi er sammen, jo billigere det blir...
Jo flere vi er sammen, jo billigere det blir...Vis mer

Kjøp billigere på omvendt auksjon

Coshopper og Letsbuyit er siste tilskudd på stammen av onlinebutikker. Dermed er en helt ny form for shopping introdusert: Omvendt auksjon! Dersom konseptet fungerer kan du se frem til rekordlave priser på det meste av det du trenger.

Tenk deg en situasjon der butikken spør deg: "Hvis jeg gir deg denne prisen, kjøper du da?" Er du fornøyd med den forhåndsprutede prisen er du kun avhengig av at et tilstrekkelig antall av dine onlinehandlende kolleger er enig med deg.

I motsetning til auksjoner, hvor prisen drives opp dess flere som byr, blir altså prisen hos Coshopper og Letsbuyit rimeligere jo flere kjøpere som melder seg.

Prinsippet er i og for seg ikke noe nytt. Foreninger og organisasjoner er eksperter på å utnytte begrepet "jo flere vi er sammen". Men Internett bør være det perfekte medium for å utnytte prinsippet til det ytterste. Hvem som helst har muligheten til å delta!

Prisnivåer (Letsbuyit)

Letsbuyit operer med tre priser: Veiledende pris, Startpris og Beste Pris.

Veiledende pris
Leverandørens anbefalte pris for varen.

Startpris
Startprisen er den prisen du alltid er garantert å få varen til. Hvis ønsket antall kjøpere ikke oppnås før tidsfristen utløper, selges varen til Startpris. Ved bestilling må du alltid oppgi om du også vil ha varen hvis den selges til Startpris.

Beste Pris
Beste Pris er den prisen som oppnås når ønsket antall kjøpere melder seg på handelen før tidsfristen utløper. Alle priser er inkludert moms og frakt til døren.

Innlegging av kjøpsordre (Coshopper)
Innlagt kjøpsordre er bindende. Det finnes imidlertid anledning til å registrere en "reservert kjøpsordre". Med dette kan du reservere seg mot å bli bundet av kjøpsordren dersom ikke en oppgitt pris oppnås på produktgruppen (at ikke mange nok kjøpere registrerer seg).

Tilbudstiden varierer for ulike produkter. Dersom produktet blir utsolgt før tidspunktet for utløp av tilbudstiden, stenges kjøpet både hos Coshoppers og Letsbuyit.

Forsiktig start

Men hva får du så kjøpt?

En rask titt på vareutvalget viser at begge selskapene befinner seg i startgropen. Coshopper tilbyr totalt 12 produkter i spekteret "Sport og Fritid", "Hus og hjem" og "Data og IT". Letsbuyit tilbyr totalt 10 produkter i varegruppene "Hus og hage" og "Data og IT".

Nokia 6150 hos Letsbuyit Vis mer

Av tilbud nå synes vi Coshoppers tilbud på én ukes leie av motorsykkelen Virago 1100 til 3.000 kroner høres bra ut. Dette er visstnok halv pris av veiledende. Letsbuyit tilbyr mobiltelefonen Nokia 6150 dual band til en beste pris på 2.550 kroner. Ifølge Letsbuyit er det en besparelse på 1.140 kroner. Siste dato for "å by" på motorsykkelen er 8. september og 10. september for Nokia-telefonen.

Husk at produktene kan bli utsolgt før denne dato.

PS. Coshopper annonserer for tiden på DinSide. Noen har stilt oss spørsmål om annonsører samtidig kan kjøpe seg redaksjonell omtale. Det ville vært ødeleggende for DinSides troverdighet, og sammenfallet av omtale og annonsekampanje er en tilfeldighet.