Kjenn deg selv for bedre sex

Hvordan står det til med sexlivet ditt? Bedre kontakt med kroppen din kan også gi deg bedre sex.

Et godt sexliv har mye å si for hvordan et forhold fungerer, og betyr i tillegg mye for opplevelsen av en dypere samhørighet i forholdet, ifølge terapeut og healer Stefan Hedman.

Ved årets Alternativmesse i Oslo holdt han foredrag om at mange mennesker er lykkelig uvitende om hvordan manglende kontakt med egen kropp kan påvirke sexlivet.

Les også: Mye juks i sengen.

Stress og spenninger
- Folk flest er ikke dyktige nok til å kjenne etter i egen kropp. Den egne kroppskontakten forstyrres av stress, usikkerhet og frustrasjoner som gir opphav til uro og spenninger i kroppen, særlig i bukregionen. Hvis du har mye spenninger i bukregionen, slipper du ikke til videre nedover, og for mange betyr det at de ikke kan ha glede av sexlivet sitt, sier han til Mozon.

En hverdag preget av mye stress og irritasjoner, vil for mange på et eller annet tidspunkt også følge med inn i soverommet. Og på grunn av dagens frustrasjonsfølelser i kroppen klarer du ikke å slappe helt av.

Et sexliv med problemer kan gi dårlig selvfølelse, usikkerhet og spenninger i kroppen, som igjen kan påvirke hvordan samlivet fungerer generelt. Og plutselig er du og partneren din i et negativ sirkel.

Her er rådene til hvordan du kan få orgasme!

Men heldigvis finnes det en løsning: Blir du klar over problemet kan du forbedre opplevelsen.

Lytt til signaler
- Dårlige følelser er knyttet til energiubalanser, men ved å rette opp disse energiubalansene vil følelsene og spenningene løse seg opp og pusten kommer helt ned i magen. Du vil da etter hvert føle at gode energier sprer seg i kroppen og at ”du er og ønsker å være der nede”, forklarer Hedman.

Og da ligger jo alt til rette for at du får fysisk kontakt med hele kroppen din, tvers gjennom!

Men hvordan komme seg dit?

- Det er vanskelig å gi noen konkrete råd på hvordan man blir klar over slike problemer, annet enn å kjenne godt etter i seg selv. Hvordan kjennes kroppen, har du kontakt med følelsene dine der nede og puster du dypt nok ned i magen, spør han.

Så gir han et konkret råd som forbedrer energibalansen: Trykk med langefingeren på haken, samtidig som du massérer, i ett eller to minutter. Kjenn etter hva som skjer i kroppen. Du vil kanskje føle at roen senker seg i kroppen din, og du oppretter en bedre forbindelse og harmoni mellom tankene og følelsene dine. Når også spenningene i bukregionen forsvinner, kan du legge tankene til side og være helt nærværende i kroppen. Du vil da få en betydelig forbedret seksuell opplevelse.

Les mer om Hedman sine tips til å forebedre energibalansen her:

- Et annet råd er å redusere tempoet. Hvis du hele tiden går rundt og er tjue minutter frem i tid, er du ikke i kroppen din. Stopp opp og vær her og nå. Kjenn etter. Begynn med følelsene og få tilbake kontakten med kroppen, sier han.

Rådet til lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er også å senke tempoet.

- Gå langsomt og varsomt inn i det du forbinder med erotikk og seksualitet, og gi kroppen tid til å kjenne etter. Når du gjør det, vil andre ting i hverdagen skyves til side. Du får mer fokus på erotikken og seksualiteten og flere uvedkommende følelser og tanker glir bort. I beste fall vil alt det andre bli borte til fordel for en god erotisk opplevelse. Dette er mulig langt oftere mulig, enn vi tror det er før vi prøver, sier han.

Visste du at sex gjør deg frisk?

 

Mozon.no, 26.11.2006