Det er mange applikasjoner å velge mellom. Vi har funnet en favoritt til ferien. Foto: Colourbox.com
Det er mange applikasjoner å velge mellom. Vi har funnet en favoritt til ferien. Foto: Colourbox.comVis mer

Kjekk app til ferien

Gjør det enkelt å splitte regningen.

Det florerer av applikasjoner du kan laste ned til iPhonen din, noen særdeles mindre nyttige enn andre.

Men dersom du ikke er klar over det, finnes det etter hvert mange muligheter til å styre ferieøkonomien fra mobiltelefonen. Vår favoritt: PayBack

Mens vi venter på at vår egen spleiselagskalkulator skal bli tilpasset mobiltelefoner, så er PayBack et ypperlig alternativ hvis du reiser sammen med noen på ferie.

For hvem har ikke vært på tur med et reisefølge på en eller flere personer hvor alle har lagt ut litt hver, og så oppdaget at kvitteringene mangler og hukommelsen svikter når man kommer hjem?

Enten du er på tur med kjæresten, en venninne, eller sammen med en hel gjeng, kan denne appen med fordel benyttes til å holde oversikten.

>>> Denne appen gir deg beste pris - gratis!

Slik fungerer den

PayBack gjør at du slipper å ta vare på en eneste kvittering eller notere ned noe som helst annet enn det du taster inn på mobiltelefonen din.

1. Opprett en ny tur/ferie
2. Legg inn navnene til alle deltakerne på turen
3. Fortløpende legg inn utgiftene når noen legger ut. Du velger samtidig hvem som skal være med å spleise på akkurat dette kjøpet.
4. Payback legger automatisk sammen hvem som skal betale hvor mye til hvem, og velger det enkleste oppgjøret (færrest mulig transaksjoner innad i reisefølget). Deretter sender den ut en e-post til alle som var med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PayBack koster 35 kroner for fullversjonen og 7 kroner for en enklere utgave, og er tilgjengelig i iTunes' App Store. Lignende applikasjoner finnes også for andre smarttelefoner.

Slik kan en e-post fra PayBack se ut når turen er over. Øverst får du oversikt over hvor mye hver har lagt ut (og hva de skylder i parentes), og nederst ser du hvem som skal betale hvor mye til hvem. Foto: DinSide.no
Slik kan en e-post fra PayBack se ut når turen er over. Øverst får du oversikt over hvor mye hver har lagt ut (og hva de skylder i parentes), og nederst ser du hvem som skal betale hvor mye til hvem. Foto: DinSide.no Vis mer