- Det er kjedelig å være uten vaskemaskin om sommeren, sier salgssjef i Lefdal, Fredrik Tønnesen til DinSide. Foto: Lefdal/Helge Alsos
- Det er kjedelig å være uten vaskemaskin om sommeren, sier salgssjef i Lefdal, Fredrik Tønnesen til DinSide. Foto: Lefdal/Helge AlsosVis mer

- Kjedelig å være uten vaskemaskin i sommer

Fredrik Tønnesen, salgssjef i Lefdal forbarmer seg over DinSide-leser.

Tidligere denne uken skrev vi om Helge Alsos, hvis AEG-maskin gikk fløyten etter drøye fem år. Årsaken var at trommelfestet ble slitt i stykker, og en oppgitt Alsos ønsket å advare DinSides lesere mot vaskemaskiner med samme patent.

Det gjorde også flere av leserne våre, les mer i debatten nederst i artikkelen.

Gir bort Miele-maskin

Men torsdag kveld fikk vi en hyggelig e-post i innboksen vår. Den var fra Fredrik Tønnesen, salgssjef i Lefdal Elektromarked. Han lurte på om vi kunne sette ham i kontakt med Alsos, slik at han kunne gi ham en splitter ny vaskemaskin.

- Det er jo kjedelig å måtte være uten vaskemaskin i sommer, sier Tønnesen til DinSide.

Han presiserer at AEG-maskiner er kjent for å være gode, men han vil ikke anbefale Alsos å bruke maskinen han har fikset på selv, da AEG ikke har hatt mulighet til å teste slike patenter.

- Vi advarer mot å skru selv, sier Tønnesen, og legger til: - Det er jo heller ikke så lett å si hvor lenge det vil holde, og det er kjedelig å stå uten en vask som fungerer hundre prosent.

- Det var en gledelig nyhet!

Alsos er storfornøyd med gaven fra Lefdahl. Foto: Privat
Alsos er storfornøyd med gaven fra Lefdahl. Foto: Privat Vis mer


Alsos er, ikke uventet, overrasket og glad.

- Det var gledelig å høre at Lefdal vil gi meg en ny vaskemaskin. Jeg har hørt at Miele er et bra merke og at de lever opp til sitt rykte, i motsetning til hva jeg opplevde med AEG, sier Alsos til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han synes imidlertid det er synd at en forhandler, ikke en gang dem han kjøpte vaskemaskinen fra, må ta ansvar for noe som importøren og produsenten burde ordnet opp i. For i motsetning til det AEG sier er han ikke alene om å ha opplevd akkurat dette problemet.

- Jeg har, etter at artikkelen kom på trykk, fått meldinger fra flere privatpersoner som har opplevd samme problem som meg, og som har møtt samme fornektelse fra Electrolux. Jeg har med dette fått styrket min tro på at denne designsvakheten er noe de er fullt klar over, men som de ikke utbedrer fordi det gir penger i kassen for serviceapparatet og gir økning i nysalget.

- Kan trygt anbefale AEG

Jan Vidar Olsen i AEG/Electrolux fortalte DinSide tidligere denne uken at han ikke kjenner til at andre har opplevd dette problemet: - Vi selger cirka 70.000 vaskemaskiner i året, og vi har ikke fått noen andre tilbakemeldinger om problemer med carboran.

Dette støttes av Tønnesen i Lefdal, som heller ikke kjenner til at dette har vært noe problem. - Også jeg anbefaler å kjøpe både AEG og Electrolux-maskiner, sier han til DinSide. Han forteller at disse maskinene er svært populære hos dem.

– Hvorfor valgte du da å gi ham en Miele-maskin?

- Disse er kjent for å være særdeles robuste. Det er en grunn til at de veier over 100 kilo, sier Tønnesen.

De to er nå i kontakt for å avtale overlevering av Mieles W3122nds.

- Han må gjerne komme og hente om han bor i nærheten av en Lefdal-butikk; ellers kan vi levere i stort sett hele landet. Så sant han ikke bor utpå en øy skal vi klare å få levert.