Kjappe svar fra doktoronline

Innen et drøyt døgn hadde vi fått svar på begge spørsmålene fra doktoronline.no

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Doktoronline var den eneste av de fire nettdoktorene som svarte på begge spørsmålene. Svarene kom kjapt, innnen et drøyt døgn, og vi ble varslet per mail med en gang svarene var klar.

Begge svarene var av de mest utfyllende vi fikk. Vi får inntrykk av at legen som svarer faktisk har satt seg ned og tenkt gjennom problemstillingene, og ikke bare gir et ferdigprogrammert standardsvar.

Begge spørsmålene til Doktoronline ble sendt tirsdag 23 januar rundt klokka 10:30. Svar på spørsmålet om vaksiner ved Kina-reise fikk vi allerede klokken 22:14 samme dato.

Kina-vaksine

Vi spurte hvilke vaksiner du trenger for en studietur til Kina. Her er svaret vi fikk:

" Du sier ikke noe om omfang eller varighet på reisen. Har tatt utgangspunkt i en kort tur til sentrale strøk. Det er fare for malaria litt avhengig av hvor du er. Når det gjelder vaksiner er det først og fremst snakk om oppdatering av basisvaksinene polio, difteri og stivkrampe. Videre vil jeg anbefalt vaksine mot hepatitt A. Omfanget vil som indikert være avhengig av reisen, varighet, reisemål etc."

Fjerne mandler?

Vi skrev at vi ofte hadde hovne mandler, og spurte om mandlene burde fjernes. Svaret kom et drøyt døgn etterpå. Doktoronline skriver:

" Det vanlige kriteriet for fjerning av mandlene er seks antibiotika-trengende halsbetennelser i løpet av de siste to årene. Du bør trolig undersøkes av øre-nese-hals-spesialist, individuelle vurderinger kan gjøres."

Artikkelen fortsetter under annonsen