Kinky sex på moten

Er du lei av misjonærstillingen og blondeundertøy? Nå vil flere leve ut sine egne fantasier, og da er det meste lov:

Kinky sex på moten
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om å se dama di i sykepleieruniform eller gi henne en aldri så liten rapp med pisken? Da er du ikke alene. Mange menn og kvinner har kinky fantasier, og stadig flere lever dem ut, mener sexolog Gro Isachsen.

- Mye av det som var knyttet til synd og skam rundt seksualitet har forsvunnet. I tillegg har vi generelt et større behov for spenning nå enn før, og dette tar vi også med inn på soverommet, sier Isachsen.

Se også vår bildespesial: 12 stillinger du må prøve

Tenner på føtter og sko
Men hva er egentlig kinky sex? Oversatt til norsk betyr kinky rett og slett uvanlig. Hva som er ”uvanlig” sex forandrer seg imidlertid hele tiden.

Mens oralsex ble regnet som kinky for 40 år siden, har grensene i dag utvidet seg til SM, dominans og underkastelse, seksuelle rollespill og gruppesex.

- Mange prøver ut SM, eller sadomasochisme, med eller uten bruk av fetisjer. Bruk av fetisjer som lakk og lær, føtter, sko eller strømper, blir stadig mer populært i den seksuelle leken, forklarer Isachsen.

Hvem ønsker å legge ut hele sin dagbok med drømmer, fantasier og sexliv på internett? Flere enn du tror:

Sexy gynekologstol
Under sexmessa i Berlin i høst fikk sexologen et enda større innblikk i hva som foregår på soverommet i de tusen hjem.

- Der var det utrolig mye rart og morsomt! En ny trend er at folk har for eksempel begynt å eksperimentere med egne møbler til ulike sexleker, som gynekologstoler, benker med innebygd vibrator og ”fucking machines”, forteller Isachsen.

- Vær forsiktig
Selv om det blir vanligere å leve ut sine kinky fantasier, bør du være forsiktig når du prøver å inkludere partneren i dem. Fantasien må aldri legges fram som et krav, understreker Isachsen.

- Så lenge det som foregår, er sikkert, sunt og samtykkende, er det helt greit at folk leker mer. Men samtidig må det holdes innenfor begges grenser. Ingen skal påtvinges noe som helst.

- Du kan starte veldig forsiktig med å si at du har hatt en erotisk fantasi, og se om det gir noen respons. Hvis partneren tenner, bør dere eventuelt begynne på ”pusekattnivå” med for eksempel pelskledde håndjern og være enig om hvor langt dere vil gå, oppfordrer sexologen.

- La menn få leke!
Nordmenn liker å eksperimentere og det er høyt under taket, mener Isachsen. Men fortsatt bør vi kvitte oss med enkelte fastgrodde sperrer.

- Jeg skulle ønske at enda flere kvinner skjønte dette med vibratorer. Og det er merkelig liten aksept for leketøy for menn, mener Isachsen.

Les også: Sex er best i stereo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer