Kastet på gata av hund

BRANN: Med boligen sterkt skadet i brann var gleden stor da forsikringen dekket hotellopphold for familien. Familiens midtpunkt fikk imidlertid ikke nyte godt av tilbudet.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Boligen vår ble helt ubrukelig pga. røyk og pulverskader. Problemet var at ingen hoteller aksepterte hunden vår. Vi måtte derfor ordne bosted selv i 1 1/2 måned.

Når en hel familie flytter inn hos noen andre, påføres selvsagt de en del ekstrautgifter.

- Jeg lurer derfor på om det finnes noen retningslinjer for hva man eventuelt kan kreve i "dagpenger". Forsikringsselskapet er her meget svevende, og jeg finner ingen ting i polisen som omhandler dette, avslutter vår uheldige leser.

Jack Frostad fra If

- Dersom forsikringen din dekker hotellopphold, skal du også få en viss godtgjørelse dersom du velger å bo hos venner og kjente, bekrefter informasjonsdirektør i If skadeforsikring Jack Frostad.

Dette var f.eks. situasjonen under togkollisjonen på Lillestrøm i 2000. På grunn av eksplosjonsfaren måtte flere av innbyggerne nær faresonen overnatte hos familer og venner.

- Du får imidlertid ikke en godtgjørelse basert på hva markedsleien er i området. Det du får dekket er de dokumenterbare merutgiftene som oppstår ved en slik situasjon. Da det ikke alltid er like lett å skaffe en slik dokumentasjon, har vi flere eksempler på at man har fått dekket rundt 200 kroner døgnet.

Kastet på gata av hund

- Som kunde bør du imidlertid kontakte oss med en gang, slik at vi kan fastsette beløpet på forhånd. Vær også klar over at det er en øvre begrensning her. Det er et tak oppad på mellom 40` og 50.000 kroner, litt avhengig av hvilken forsikringsdekning du har, sier Frostad.

- Personen i ditt eksempel kunne imidlertid latt familien bo på hotell, og sendt hunden på kennel. Dette ville her vært "dokumenterbare merutgifter", og således blitt godkjent hos oss, avslutter Frostad.

Inngå avtale på forhånd!

- Generelt skal en slik forsikring dekke nødvendige merutgifter som oppstår ved nødvendig opphold utenfor hjemmet, bekrefter Elisabeth Berthelsen - daglig leder ved Forsikringsklagekontoret.

Her må du imidlertid sette deg ned og finlese forsikringsvilkårene dine, det vil helt sikkert være nyanseforskjeller i dekningen til de ulike selskapene.

- Denne personen burde først og fremst forsøkt å finne et hotell som aksepterte hunder i slike situasjoner. Dersom det ikke lar seg gjøre, vil imidlertid mitt råd være klart:
Avtal en døgnsats med forsikringsselskapet før du flytter inn hos venner og kjente.

- Gjør du det på denne måten vil du gjøre det langt enklere for deg selv, enn om du først sender regning i ettertid, avslutter Berthelsen.