Kastes ut av sykehuset

Vær oppmerksom på at din reiseforsikring kanskje ikke gjelder dersom du blir langvarig syk i utlandet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Farlig ferie

Blir du syk i utlandet, kan det i verste fall bli dyrt - og det selv om du faktisk har sikret deg selv og dine med en gyldig reiseforsikring.

Det viser en sjekk av vilkårene hos flere av de store norske reiseforsikringsselskapene.

TRYKK HER FOR Å SJEKKE REGLENE HOS DE NORSKE SELSKAPENE.

Lenge syk

En leser av DinSide tipset oss nemlig om følgende lite hyggelige reisehistorie:

En mann ble syk under et ferieopphold i USA og måtte legges inn på sykehus. Han hadde reiseforsikring, så dette var i utgangspunktet ikke noe økonomisk problem.

Det kan bli dyrt å betale legehjelp av egen lomme... Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer


Sykeleiet er imidlertid blitt langvarig, og på grunn av risiko i forhold til transport og flyreise, har det frem til nå ikke vært mulig å frakte ham hjem til et sykehus i hjemlandet. (Hjemtransport er dekket av reiseforsikringen).

Problemet er imidlertid at reiseforsikringen hans åpenbart bare dekker 45 dagers opphold på sykehus - og nå er denne perioden overskredet. Forsikringsselskapet har altså sagt stopp, og nå er det familien som må skrape sammen penger slik at han kan være på sykehuset til han er frisk nok til å reise.

Ressursene til omgangskretsen er med andre ord livsviktige i denne sammenhengen. Og det skal ikke mye fantasi til å tenke seg hva som kunne skje dersom mannen ble sendt på gata - fordi familien ikke kunne betale.

Er det nytt for deg?

Visste du at noen forsikringsselskaper ikke dekker ubegrenset sykehusopphold i utlandet? (Avsluttet)
Nei(83%) 234
Ja(17%) 49
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tør du reise?

Å bli lagt inn på utenlandsk, for eksempel amerikansk, sykehus, er fryktelig dyrt. Og mange familier vil derfor ikke ha nødvendige ressurser til å ha et familiemedlem på sykehus lenge. Å sjekke sin reiseforsikring, også for dette konkrete vilkåret, er derfor svært viktig. For hvilken situasjon ville du stå i dersom du ble langvarig syk på reise i USA? Ville du - eller noen i din nærmeste omgangskrets - kunne betale?

Nå gjelder historien ovenfor et svensk forsikringsselskap. Men vi tenkte at det kanskje ikke var så veldig annerledes i Norge - og derfor sjekket vi med de tre største norske reiseforsikringsselskapene. Hva de sa, kan du lese her:

REGLENE HOS DE NORSKE SELSKAPENE.