Kast deg på Hurtigruten!

Lei av å vasse rundt i regnværet på østlandet? Kast deg på Hurtigruten og opplev norskekysten. På grunn av avbestillinger har det blitt noen få ledige plasser på rundreisene i sommer. Men skynd deg, de går fort.

Kast deg på Hurtigruten!

  1. Ledige turer og priser

Den 18. mai 1893 signerte staten og Vesteraalens Dampskibsselskab en 4-års kontrakt om ukentlig seiling mellom Trondheim og Hammerfest om sommeren, og mellom Trondheim og Tromsø om vinteren. Siden den gang har eventyret Hurtigruten vært et trofast innslag langs norskekysten, om enn ikke så hurtig lenger i forhold til andre transportmidler.

Mer enn 70 skip har vært brukt i Hurtigrutetrafikken i løpet av 100 år. Tar du hele rundreisen får du alt hva kysten kan by på. Fra det frodige til det karrige, små fiskevær og store byer, åpent hav og trange sund, og ikke minst 34 stopp underveis.

Med Hurtigruten har steder som Lofoten, Trollfjorden, Skjervøy, Hammerfest, og Nordkapp blitt tilgjengelige for deg som vil oppleve midnattsolens land fra havet. Det er ikke uten grunn at ruten kalles "verdens vakreste sjøreise".

Litt historikk...

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Da dampskipet «Vesteraalen» la fra kai i Trondheim om morgenen den 2. juli 1893 med kurs for Hammerfest, innledet den en kommunikasjonsmessig revolusjon som ga kystbefolkningen og næringslivet mulighet til kontakt på en helt ny måte. Mens det før kunne ta tre uker om sommeren, og hele fem måneder om vinteren, å sende brev fra Trondheim til Hammerfest, reduserte Hurtigruten reisetiden til få dager.

I 1898 ble Bergen Hurtigrutens snuhavn i sør. Vadsø kom på Hurtigrutekartet i 1907 og Kirkenes i 1914. I en kortere periode var det ukentlige seilinger fra Stavanger, men fra 1936 til i dag har det vært daglige Hurtigruteforbindelser fra Bergen og nordover - bare avbrutt av krigsårene. Vil du vite mer om Hurtigruten kan du gå til deres nettsider

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du behøver ikke å gå glipp av noe

Kast deg på Hurtigruten!

Redd for at du går glipp av noe når du sover? Slapp av. De havnene og opplevelsene du seiler forbi om natten, på vei nordover, kommer du nemlig innom på dagtid når du reiser sørover igjen.

Er du interessert i en opplevelse utenom det vanlige kan du fremdeles ta en rundreise med Hurtigruten i sommer, men det kan være smart å være rask! For å se hvilke rundreiser som fremdeles er ledige, og hvor mye det vil koste må du trykke på linken øverst til høyre i artikkelen.