- Kast de farlige pillene

Har du kjøpt piller som du lurer på er trygge å bruke? Her er listen over de farligste pille-bløffene:

Flere falske naturmedisiner og kosttilskudd har de siste årene blitt avslørt av helsemyndighetene. Noen produkter har liten eller ingen effekt, mens andre igjen er livsfarlige å bruke.

Les hele saken her: Tjener millioner på falske medisiner

Legemiddelverket kan gi svar på om produktet er svartlistet i Norge. De vil også i noen tilfeller teste produkter for å se om de inneholder ulovlige stoffer. Om du er usikker på pillene finnes det også en trygg oppbevaringsplass for slike medisiner - i søplekassen.

Her er listen over noen av de vanligste og farlige naturmidler og kosttilskudd som har blitt solgt til norske kunder:

- Flere farlige potenspiller
Produkter som Golden Dragon og Nasutra påstås å inneholde naturlige urter som øker potensen. Den kraftige effekten av pillene viste seg å være en kjemisk kopi av sildenafil som er virkestoffet i Viagra. Bivirkningene kan være livsfarlige.

Les mer her: Advarer mot potenspille

- Phu Chee
Påstås å hjelpe mot smerter, leddgikt og slitasjegikt. Mange i Norge ble syke av medikamentet som var tilsatt sterke betennelsesdempende legemidler i form av steroider.

- M2 formula
Skal helbrede infeksjoner, feber og hoste. Kan medfører forstyrrelser i hjerterytmen, nyresvikt og kreft.

- Miracle Bion
Skal helbrede kreft, astma og en rekke andre sykdommer. Ettersom produktet er laget av dyr- og plantedeler som kan ha bakteriesmitte, er det økt risiko for infeksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hong Kong Chi Chun Tang Herbal factory
Tretten forskjellige urteprodukter fra denne produsenten skal helbrede hoste, feber og mageproblemer. Risikerer å overføre bakterier som kan gi infeksjoner.

- Piller mot fett
Emagrece Sim, Herbathin, Super Fat Burning, LiDa Daidaihua Slimming Capsule og Fat Rapid Loss Capsules, er noen av slankemidlene på markedet. De er ikke godkjent som legemidler, men inneholder forskjellige legemidler som kan gi alvorlige bivirkninger eller påvirke effekten av andre medisiner.

- Indisk medisin
Noen produkter innen såkalt ayurvedisk medisin inneholder giftstoffer som arsenikk og farlige tungmetaller som bly og kvikksølv.

Les mer her: Advarer mot giftig kosttilskudd

- White Peony Scarrepairing pills og Safi
Begge produktene skal hjelpe mot hudproblemer. Innholder bly som kan føre til blyforgiftning med nyreskader og skader på sentralnervesystemet som resultat. Safi inneholder arsenikk og kan gi alvorlige forgiftninger som kan føre til endringer i hjerterytmen og skader på lever og nyrer.

(Kilde: Aftonbladet)

 

Mozon.no, 18.09.2006