Kanskje de viktigste sidene på Facebook

Vil du fjerne noe på Facebook? Da bør du trykke på disse lenkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har norske myndigheter rettet søkelyset mot muligheter for å fjerne krenkende informasjon fra internett.

Kanskje har noen lagt ut bilder av deg, som du ikke vil at andre skal se, eller kanskje noen har røpet hemmeligheter, som du ikke vil skal være mulig å google.

Da er det greit å vite at det finnes muligheter til å forsøke å få kontroll over informasjonen som legges ut på ulike nettsider.

LES OGSÅ: - Aner ikke hvordan jeg kan slette

Populære samfunn

Ifølge Datatilsynet er rundt 66 prosent av befolkningen mellom 15 og 75 år medlem av et eller annet nettsamfunn. Og selv om det finnes haugevis med forskjellige sosiale nettjenester, er det Facebook og et par andre som stikker seg ut som de klart mest populære.

På Facebook er det ikke unormalt at folk legger ut svært sensitiv informasjon og til tider potensielt sjenerende bilder, ikke bare av seg selv, men også av andre mennesker. Hvor ofte har vi vel ikke sett kjentfolk bli trakassert gjennom Facebook? Enten ved å lage hatgrupper eller ved å opprette falske profiler.

Har du opplevd å bli krenket/misbrukt på nettet? Tips oss på tips@dinside.no

Det du kan gjøre

Dersom du opplever å bli krenket på nettet, er det ting du har mulighet til å gjøre, for å prøve å få bukt med problemet.

På den nye offentlige nettsiden Slettmeg.no har Datatilsynet lagt ut lenker til blant annet skjemaer på Facebook, som kan være din hjelp dersom du vil ha noe fjernet fra den populære nettjenesten.

Her er tre av de viktigste lenkene du kan få bruk for, resten finner du på Slettmeg.no:

Ved henvendelser om innlogging, tap av passord og endring av profil:
http://www.facebook.com/help/faq/#/help/login.php

Henvendelser som gjelder personvernrelaterte spørsmål:
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=privacy_policy_general

Henvendelser angående falsk profil:
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=report_fake_profile