<b>UNNGÅ PINLIGE SITUASJONER:</b> Nesten alle banker tilbyr SMS-bank hvor du rakst kan overføre penger til den kontoen du har kort til. Foto: Elisabeth Dalseg
UNNGÅ PINLIGE SITUASJONER: Nesten alle banker tilbyr SMS-bank hvor du rakst kan overføre penger til den kontoen du har kort til. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Kan redde deg i knipa

På få sekunder har du mer penger på konto.

Denne dagen blir trolig den travleste handelsdagen i løpet av hele 2010. I fjor var det 23. desember som var den aller mest hektiske dagen for Visa Europe.

Dermed er det også mange som tyr til mobiltelefonen for å skaffe seg mer penger:

– Denne dagen er jo en typisk dag hvor man kan ha behov for rask tilgang til penger. I høytider som julen hvor man har mye shopping som må gjøres og hele familien er ute i butikkene, så er dette en genial måte å overføre penger til seg selv på, eller til ektefelle, samboer eller barn, sier informasjonssjef i Nordea, Thomas Sevang, til DinSide.

Han snakker om SMS-bank; muligheten du har til å overføre penger mellom egne konti mens du står i butikken. Pengene overføres umiddelbart slik at du har pengene på få sekunder.

Informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea mener SMS-bank er genialt i julestria. Foto: Nordea
Informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea mener SMS-bank er genialt i julestria. Foto: Nordea Vis mer


– Det går så raskt, og med få tastetrykk kan du overføre penger til en annen konto mens du står i kø og i siste liten kommer på at du ikke har penger på den kontoen du har planlagt å bruke, sier Sevang.

>>>Se hvordan bankene satser på iPhone

Over tredoblet på tre år

Med SMS-bank sender du meldinger til banken. Du kan sjekke disponibelt beløp eller overføre penger mellom egne konti. Du kan også overføre til andre konti du disponerer, for eksempel ektefelle eller barns konti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har sett en stor økning i denne typen tjenester de siste årene. Siden 2007 har andelen SMS til bank mer enn tredoblet seg, sier Viktoria Erngard, ansvarlig for betalingsløsninger i Telenor.

Oftere brukt en kontofon

Erngard forteller at SMS til bank nå blir oftere brukt enn kontofon, altså å ringe til banktjenesten, som tidligere var vanlig når kundene ønsket å sjekke saldo.

– Mest brukt er tjenesten som tilbyr å sjekke saldo på bankkonto. Mange banker tilbyr også i dag mer avanserte tjenester som overføring mellom egne og til andres konti, godkjenning av e-faktura og mulighet at sette opp varslinger om bevegelser på konto, sier Erngard.

Det siste året tilbyr også de fleste banker egne applikasjoner for iPhone og Android som ofte tilbyr det samme som SMS-tjenestene.