DnB NOR er bare en av storbankene som kan komme med raskt kutt etter dagens rentemøte. Foto: Kim Jansson
DnB NOR er bare en av storbankene som kan komme med raskt kutt etter dagens rentemøte. Foto: Kim JanssonVis mer

Kan kutte allerede i dag

Bankene er forberedt på å kaste seg rundt etter rentemøtet kl 14 i dag.

I dag forventer markedet et kjempekutt i styringsrenta fra Norges Bank. Økonomene spår minst ett prosentpoengs kutt, kanskje så mye som 1,75. Flere av de største bankene sier de vil komme raskt etter hvis pengemarkedet responderer på kuttet.

- Så sant kuttet påvirker pengemarkedsrenten, så vil vi umiddelbart vurdere boligrenta på nytt. Nå har jo USA satt renta kraftig ned i natt. Kommer det et stort kutt fra Norges Bank, vil vi ta tak i dette umiddelbart, sier administrerende direktør i Handelsbanken, Dag Tjernsmo til DinSide.

Også Nordea vil være raskt på ballen etter rentemøtet i dag.

Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea Foto: Nordea
Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea Foto: Nordea Vis mer

- Vi vil vurdere hva vi gjøre med boliglånsrenten i dag. Den siste ukens utvikling i pengemarkedsrentene, størrelsen på kuttet fra Norges Bank og effekten i pengemarkedet vil ligge til grunn for vår vurdering, sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea.


Så mye bedre råd får du etter kuttet - vi har regnet ut for deg

- Viktig hva han sier

DnB NOR er også veldig spent på hva sentralbanken gjør på rentemøtet senere i dag.

- Nå foretok jo vi et kraftig kutt den 5. desember, men det blir veldig spennende å se hvordan pengemarkedet reagerer på det Svein Gjedrem gjør i dag. Men hvor lang tid det tar før pengemarkedet reagerer, er alltid vanskelig å forutse, sier informasjonssjef i DnB NOR, Aud-Helen Rasmussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun påpeker et viktig poeng, nemlig at like viktig som selve kuttet, er det hva sentralbanksjefen sier på rentemøtet i dag.

- Det han sier om hva sentralbanken vil gjøre fremover, har også mye å si for markedets forventninger og vil påvirke pengemarkedsrentene.

Rasmussen legger til at DnB NOR håper Norges Bank vil foreta kraftige kutt som gjør at vi får på plass optimismen igjen.

Les også: - Det verste som kan skje

Business as usual

Også Fokus Bank tror at rentenivået skal videre ned og vil vurdere sine boliglånsrenter fortløpende. Informasjonssjef Bjørn Langli sier at deres boliglånsbutikk som alltid er åpen for gode kunder, og at Fokus Bank vil ha konkurransedyktige betingelser.

Nordea, DnB NOR og Handelsbanken sier også at de driver "business as usual" overfor privatkunder i boligmarkedet.

- Vi låner fortsatt ut penger og har vært til stedet med boliglån i hele den turbulente perioden denne høsten, sier Thomas Sevang i Nordea.

Beste utlånsrenter akkurat nå:
Lån på 1 million kroner
Lån på 2 millioner kroner