Kan du teknospråket?

DTS, SACD, DVD-RAM, Pin og Puk. Lei av intetsigende forkortelser og utenlandske betegnelser? Test deg selv i hjemmekino- og mobilverdenens stammespråk, og unngå nybegynnertabbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Trygt utstyrt med et glødende kredittkort skrider du ivrig inn i hifi-butikken på jakt etter ny hjemmekino-forsterker og DVD-spiller.

Men hvilken modell skal du velge? Butikkselgeren smiler fra øre til øre, og ramser opp de ulike modellenes fortrinn i enstavelsesord: ”- DTS, SACD, komponentinngang, progressiv PAL og DVI-utgang. Et must for ethvert hjem!”

Falt du av lasset? Du er ikke alene.

Å misforstå stammespråket er ikke bare irriterende. Du risikerer også å

  • kjøpe langt dyrere produkter enn du egentlig trenger,
  • og kan også ende opp med produkter som ikke er så gode som du egentlig tror.
Heldigvis har du kommet på rett sted. Formålet med dagens test er nemlig å avsløre stammespråket på mobil- og hjemmekino-arenaen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Stammespråk?

Behersker du stammespråket kan du bruke forkortelser eller betegnelser, i stedet for å bruke lang tid på å forklare hva du mener. Men en bransjesjargong kan også ha andre motiver.

Fancy ord og uttrykk er også med på å gi et skinn av eksklusivitet, status og lojalitet. Spesielt i næringslivet er dette et velkjent triks, noe vår artikkel om meglernes snobbetriks tydelig viser.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!