Kamp om lisens på mobil og PC

Må du betale lisens dersom du du har muligheter til å se nrk andre steder enn på TVen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en stortingsmelding som kulturminister Trond Giske (Ap) legger fram fredag, får ikke NRK lov til å kreve forbrukerne for lisens på bruk av mobiltelefoner og datamaskiner.

Giske legger fram stortingsmeldingen «Kringkasting i en digital fremtid» på Nordiske Mediedager i Bergen fredag, skriver Aftenposten.

Uenig

NRKs kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas sa senest torsdag at han håper på lisenspenger fra folk som bruker mobiltelefoner og datamaskiner.

Hva synes du?

Bør det innføres lisens for alle mobil og PCeiere? (Avsluttet)
Nei(90%) 609
Ja(5%) 35
Kun for dem som bruker disse til å se på TV.(5%) 34
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Avanserte mobiltelefoner som mottar alle NRKs tilbud, og alle PC-er bør betale lisens, uttalte Bjerkaas.

Kulturminister Trond Giske har kommet til motsatt konklusjon. I dag blir man registrert som TV-seer når man kjøper et TV-apparat. De fleste som har mobiltelefon og datamaskin, har også TV. Det er svært få som ikke har TV i det hele tatt og som bare ser på TV via datamaskinen eller mobiltelefonen.

Et siste argument er at kvaliteten på sendingene man mottar via dataskjermen eller mobiltelefonen er så dårlig at det ikke kan betegnes som et reelt alternativ til TV-titting.

- Jeg vil si at dette er en gladsak for forbrukerne. Det er såpass få som ikke har TV, at det ikke ville være forsvarlig å lage et stort regelverk for å ta dem. Etter hvert som TV blir digitalisert, vil det åpne seg andre muligheter for å ta disse seerne. Vi utelukker likevel ikke at dette kan bli aktuelt i framtiden, sier Giske.