Kaffe krymper puppene

Vil du ha større pupper? Sett fra deg kaffekoppen!

Ifølge en svensk forsker kan kaffe redusere størrelsen på puppene.  Foto: Colourbox
Ifølge en svensk forsker kan kaffe redusere størrelsen på puppene. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk forsker mener å ha funnet en sammenheng mellom kaffedrikking og små pupper. Det melder expressen.se.

- Kaffedrikking kan påvirke bryststørrelsen ganske mye, sier Helena Jernström, professor i experimentell onkologi ved Lunds universitet, til den svenske avisen.

Les også: Kaffe kan forlenge livet

Tidligere forskning har slått fast at kvinner med nomalvekt, som har store pupper med mange brystkjertler, har økt risiko for å bli rammet av brystkreft. Gjennom tidligere forskning har Jernström påvist at kreftrisikoen reduseres ved å drikke minst tre kopper kaffe om dagen.

Jernström jobbet derfor ut ifra følgende hypotese; dersom både kaffedrikking og bryststørrelse har innvirking på utviklingen av brystkreft, kan det da finnes en sammenheng mellom kaffe og størrelsen på brystene?

Les også: Kaffe mot støle muskler

Etter undersøkelser av 270 friske kvinner konkluderte Jernström med at det var en tydelig sammenheng mellom kaffedrikkende kvinner og mindre pupper.

- En forklaring på dette kan være at koffeinet hemmer celletilveksten, men det kan jo også være at kaffe påvirker kroppens hormonsammensetning. Kaffe er jo vår største kilde til fytoøstrogener her i vesten, sier Helena Jernström til expressen.se.

Les også: Hvilken kaffetype er du?

Kaffen påvirker bare kvinner som ikke spiser hormonpreparater og kvinner som har et bestemt gen i en bestemt oppsetting, hvilket gjelder om lag halvparten av befolkningen. Det omtalte genet står bak produksjonen av enzymet som er delaktig, både når kroppen bryter ned kaffe, og i det kvinnelige sexhormonet østrogen.

Jernström påpeker at det trengs mer forskning på dette før man kan dokumentere det som vitenskapelige fakta.