Kaffe kan skade hjertet

Dersom du drikker mer enn én kopp kaffe hver dag øker du risikoen for hjerte- og karbetennelse, som kan føre til hjerteskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å innta moderate til store mengder kaffe gir økt mulighet for flere betennelseslidelser. Oppdagelsen kan hjelpe forskere med å forklare tidligere rapporter som forbinder drikken med hjerteproblemer.

Pågående små betennelser kan være en underliggende faktor i utviklingen av hjertelidelser.

Den greske undersøkelsen har involvert 3000 personer av begge kjønn som ikke tidligere har hatt hjerte- og karsykdommer. Forskerne kartla de spurtes kaffevaner og blodprøver ble testet for grader av ulike sammensetninger som kunne tyde på betennelser.

Sammenlignet med testpersoner som ikke drakk kaffe, hadde de som drakk mer enn en kopp per dag en betydelig høyere grad av betennelsenene det ble søkt etter. Resultatene ble de samme, selv etter at faktorer som alder, kjønn, røyking og fysisk aktivitet ble lagt vekt på.

Til tross for at funnene tyder på en mekanisme som gjør at kaffeinntak kan gi hjerteskader, påpeker forskerne at ikke alle tidligere studier har vist en sammenheng mellom disse. Derfor trengs flere studier for å bekrefte det nåværende funnet.

 

Mozon.no, 22.10.2004