Julehandel på nett fra USA

Med en dollarkurs rundt 6,50, kan juleshoppingen bli riktig billig og gøy i amerikanske nettbutikker. Problemet er at ikke alle nettbutikkene sender til Norge. Her får du løsningen.

Publisert
Sist oppdatert


For deg som har lyst til å utnytte den sensasjonelt lave dollarkursen for tiden og gjøre juleshoppingen i amerikanske nettbutikker, er det ett stort problem: Mange utenlandske nettbutikker vil ikke ha deg som kunde.

Sannsynligvis skyldes dette mest at bestillinger fra deg genererer mye papirarbeid.

Nordmenns ønsker om å utnytte den sterke kronen til sin fordel, har dermed skapt et udekket behov som gründerfirmaet Jetcarrier lever godt av. Vi skrev om dem tidligere i år, og omsetningen gikk rett til værs midt i pilotdriften.

- Det ble litt kaotisk for oss etter det forrige oppslaget om oss hos dere, humrer direktør Peter Lirvald over telefonlinjen. - Dagen etter fikk vi nesten fordoblet kundemassen vår med 800 nye kunde. Vi oppdaget også fenomenet "nattnetthandel". Rushtiden hos oss er rundt midnatt, det er da de fleste mailene kommer inn.

I løpet av året har vi ekspandert litt - fra tre til fire stykker på kontoret. Fortsatt har vi ingen konkurrenter, så vidt jeg vet, verken i Norge eller Sverige, forteller Lirvald, som nå er i gang med å dekket etterspørselen etter amerikanske produkter hos handlelystne svensker, og forteller at de planlagte åpningene av terminaler i Hong Kong, Singapore og Kuala Lumpur er lagt på is.

Julehandel-tips

Har du bestilt fra utenlandske nettbutikker?

(Avsluttet)
Ja - gjør det ofte(47%) 281
Ja - men det er sjelden(34%) 200
Aldri(19%) 115
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Folk bør passe på å shoppe i USA nå – dollaren er på 6,53 i dag, og det er vel rekordlavt, sier Lindvall. – Du kjøper på ditt kredittkort, og det er dollarkursen som gjelden dagen kjøpet belastes som gjelder overfor butikken.

- Skal du være sikker på at du får gavene i posten til julaften, må du gjøre kjøpet den første uken i desember – da har du dem i postkassen rundt 15 til 17 desember. - Vi vil også sette inn beredskap for ”siste liten – pakker", men da er problemet større med postens innenlandslevering.

Butikkene


- Folk handler jo alt mulig gjennom oss, fortsetter Lindvall, - men jeg vet at spesielt design/merkeklær, leketøy, hobbyartikler og elektronikk er vesentlig billigere i USA.

- Butikkene vi ser er mest populære blant nordmenn, er også fine for juleshoppingen, mener Lindvall. - Blant annet er jo Amazon blant vinnerne. - Forelskede menn bør handle hos Victorias secret, og for gutta som ønsker seg bildeler og -verktøy, er for eksempel sotede lykter og spoilersett hos SummitracingUSA høyaktuelt.

Så da er det bare å sette i gang og orientere seg i varetilbudet, før du kliner til med presanger fra "over there".

Husk minstegrensen

Bestiller du pakker under den evinnelige 200-kroners-grensen, bør du vite at Tollvesenet bruker egen kurs når de vurderer om det blir moms og spedisjonsgebyr. Trår du feil her kommer moms og spedisjonsgebyr som et surt tillegg på prisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer