Julegaver selges på nettet

– Så fort julaften er over, kommer det annonser for ting som lå under treet, sier administrerende direktør på Finn torget.

Trenger du penger? Det er mange som selger julegavene sine på nettet. Foto: Per Ervland
Trenger du penger? Det er mange som selger julegavene sine på nettet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall publiserte annonser fra privatpersoner på Finn torget økte med 23 prosent i helgen, sammenlignet med lille og bittelille julaften.

I stedet for å gå i butikken og forsøke å bytte er det mange nordmenn som selger julegaver de ikke har bruk for, på nettet.

– Så fort julaften er over, kommer det annonser for ting som lå under treet. Det hender også vi ser slike annonser allerede før den 24., eller på selveste julaften, sier Ole Ullereng, administrerende direktør på Finn torget.

Skal du bytte noe? Les dette!

Klær og elektronikk

Søker du på ord som ”julegave” og ”jul” på FINN får du opp annonser innenfor mange ulike kategorier varer; mobiltelefoner, dataspill, kaffemaskin, snowboard, golfkøller og jakke fra Fjällreven.

Hva mener du?

Er det greit å selge julegavene på Finn? (Avsluttet)
Nei, det synes jeg ikke noe om.(47%)
Ja, det er jo kjempesmart.(33%)
Ja, men det er greit å vente til litt etter jul.(16%)
Vet ikke(4%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Du finner også en dekorpeis, et Sony-kamera og billetter til bilshow, for å nevne noe.

Bedre at andre får bruk for det: Ole Ullereng, administrerende direktør på FINN torget, ser ikke noe galt i å selge feilslåtte julegaver på nettet. Foto: Caroline_Roka
Bedre at andre får bruk for det: Ole Ullereng, administrerende direktør på FINN torget, ser ikke noe galt i å selge feilslåtte julegaver på nettet. Foto: Caroline_Roka Vis mer

– Enkelte har kanskje fått to av samme gave, feil modell eller noe de ikke ønsket seg. Det er bedre at noen andre får bruk for det enn at det havner innerst i skapet. I tillegg tjener du noen kroner, og slipper å bruke romjulen på å gå i butikker for å bytte, sier Finn-direktøren.

NB! To ting du ikke bør gjøre på FinnKvitter seg med iPhone 3

Ifølge Finn publiseres det også annonser for "gammel" teknologi som mobiltelefoner, kameraer og TV-er, ting som byttes ut ene og alene fordi selgeren har fått nytt til jul.

– Det betyr at forbrukerne kan gjøre gode kjøp, sier Lene Kallum i Finn.

Er du så heldig å ha fått to iPhone 4 eller iPad-er til jul, eller ikke er klar for en høyteknologisk tilværelse ennå, er det gode sjanser for å få solgt dette raskt. Ifølge Finns søkestatistikk for desember, er både iPhone og iPad blant de fem mest brukte søkeordene, med henholdsvis 253.244 og 105.888 søk (sidevisninger).

Dette har nordmenn på Finn søkt mest etter i desember:

1. Snøfreser – 339.859 sidevisninger
2. iPhone – 151.016 sidevisninger
3. Sofa – 137.530 sidevisninger
4. iPad – 105.888 sidevisninger
5. iPhone 4 – 102.228 sidevisninger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer