Julegaver i siste liten

Sent ute med julegavene, fortvil ikke, DinSide har løsningen. På bensistasjoner finnes det gaver til mor, far, onkel, bror eller småbarn. Det finnes flere stasjoner som er døgnåpne, og mange stasjoner holder faktisk åpent til julemiddagen serveres.

Vi tok en tur til en døgnåpen bensinstasjonen for å undersøke hva slags gaver som var tilgjengelige. Du må naturligvis betale litt mer for julegavene dersom du kjøper de fra et slikt sted, men er du heldig kan du også få kjøpt julegavene ferdig innpakket.

Stort utvalg

På Statoil ved Alexander Kiellands plass i Oslo er det mulig å kjøpe alt fra CDer til bamser. I tillegg finner du bilutstyr og verktøy som passer for menn over 25 år. Selvsagt er det lett for familiemedlemmer å finne ut at dine gaver er kjøpt inn hos den lokale bensinforhandleren dersom du gir dem en liter motorolje og et par tennplukker, men ser du litt rundt i butikken vil du faktisk finne gaver som både er ekslusive og attraktive for liten og stor.

Leketøy

Standardleketøy på en bensinstasjon er lekebiler og plastikk trailere. Et " truck monster " sett med vogntog og lastebil koster hos Statoil 149 kroner. Du kan også få Disney sparebøsser til 98 kroner, og " Dream girl " dokker til 119 kroner. Dream girl ser ut som en dårlig kopi av en Barbie dokke, men er en søt julegave til en liten jente eller kjæreste. Assorterte bamser og ville dyr er også tilgjengelig på Statoil stasjonen. Disse prises til 98 - 198 kroner, og er meget koselige og myke. Kvaliteten på kosedyrene er sannsynligvis litt varierende, men barn blir ofte lei av sine bamser etter noen år likevel.

Andre familiemedlemmer

For voksne så kan du plukke ut et par dataspill til 499, eller " Titanic " videofilmen til 199 kroner. Dette er lik pris som i vanlige forretninger, mens på CDer må du regne med å betal opptil 50 kroner over normalpris. Statoil selger også Playstation spill og barnevideoer som " Robin Hood " til hendholdsvis 299 kroner og 149 kroner. Du kan også imponere naturintresserte familimedlemmer med en Ståltermos til 270 kroner. Det er nok av alternativer på bensinstasjoner, og en halvtimes observasjon avslørte at det faktisk var en del kunder som valgte å kjøpe inn et par julegaver på denne måten.

Effektiv julehandel

- Jeg brukte nøyaktig 58 minutter på å kjøpe inn alle mine julegaver, forteller Kristian Isaksen, selger i Telenor Nextel. - Jeg orker ikke å stå i kø sammen med gamle damer og andre som febrilsk leter etter den perfekte gaven til sine kjære. - Det er mye stress med julehandel, og derfor bruker jeg så kort tid som mulig på denne prosessen. Vi møtte også en annen kunde som innrømmet at julegaver fra bensinstasjoner er fornuftig dersom det ikke finnes andre alterntiver. - Selv har jeg ikke kjøpt mine julegaver fra en bensinstasjon, men jeg skjønner at folk som plutselig finner ut at de mangler julegaver til onkel og bestefar bruker en bensinstasjon, forteller Heidi Nordby, salgskonsulent i Merkantildata.

Dersom du ikke rekker å få kjøpt alle julegavene dine i år, kan du jo alltids satse på at julenissen vil gjøre det for deg. Han gir som sagt alle snille barn en liten julehilsen. God Jul !!