Juleflørt på nettet

Singeltilværelsen kan være ekstra tøff i juletida. Men kanskje finner du årets beste julepresang til deg selv på nettet?

Julebord, julegavekjøp, juletrefest og julemiddag… For mange er ikke julegleden den samme uten en kjæreste. Men mens enkelte lar kjærestestresset seile sin egen sjø i desember, flørter andre ekstra heftig på internett.

- Våre medlemmer er veldig aktive i helger og høytider som jul og romjul. Da har de ledig tid og er i en situasjon hvor de tenker mye over sin singeltilstand, sier kjærlighetsdirektør i Match.com, Helena Ehnbom.

Ensomme i jula
Verdens største datingside har rundt 300 000 medlemmer i Norge. Nylig utførte Match.com en spørreundersøkelse blant 700 svenske medlemmer om hvordan de ser på jula.

34 prosent av de single svenskene svarte at det verste med jula er at de føler seg ensomme.

Samtidig svarte 56 prosent at det beste med jula er fellesskapet og å få treffe familien.

- Resultatene ville nok vært mer eller mindre de samme i Norge. De viser at dette er en svært viktig periode for single. Jula er en en høytid hvor man gjerne vil være sammen med andre, sier Ehnbom.

Rekordmange på nett
Også på Blink, som er Norges største nettsamfunn med 350 000 brukere, er det full fart i vintermørket.

- Aktiviteten har stadig økt siden vi startet opp, og i begynnelsen av desember har vi hatt rekordstore besøkstall, sier community-utvikler i Dagbladet, Magnus Hagen Hoem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om trafikken vanligvis går litt ned i ferier og høytider, tror han Blink kan ha en ekstra viktig sosial funksjon i jula.

- Blink er en fin måte å treffe andre på, og kan nok være spesielt viktig for dem som ikke har så mange rundt seg i jula, sier Hagen Hoem.

10 gode tips
Det spiller ingen rolle hvor sjarmerende og spennende du er i virkeligheten hvis du ikke får det fram på profilen din. For å bli en god nettsjekker, er første trinn å være kritisk til din egen profil, mener Helena Ehnbom.

- Still noen spørsmål til deg selv: Får jeg fram det som er unikt med meg? Har jeg renset profilen for klisjeer? Har jeg fått noen nye interesser i det siste som jeg ikke har skrevet om?

Og selv om du skal være kritisk, må du absolutt ikke spare på kruttet, ifølge kjærlighetsdirektøren.

- La gjerne en venn som kjenner deg godt, hjelpe deg å plukke fram dine beste sider. Dette er ikke stedet for å være beskjeden!

Er du ung og leken eller glad i turer i skog og mark? Mange synes det er vanskelig å sette sammen den riktige profilen på nettdate-sidene. Her er våre 10 beste tips til en profil som gir suksess:

Les hele saken her: Slik får du napp på nett

 

Mozon.no, 10.12.2006