Jukser med orgasmen

Mange kvinner simulerer orgasme. Men få menn har vært sammen med en kvinne som gjør det. Blir gutta lurt?

Fire av ti kvinner sier at de simulerer orgasme. Men en av to menn sier at de aldri har hatt sex med en kvinne som simulerte.

Mest unge
Det kommer frem i en undersøkelse av markedsanalysebyrået Visendi, på vegne av RFSU. Det deltok 1288 personer mellom 18 og 50 år.

Blant deltakerne, fortalte 41 prosent av kvinnene at de faket orgasmer. Hele 73,5 prosent fortalte at mannen ikke oppdaget det sist de gjorde det. Det er kvinner mellom 18 og 30 år som simulerer mest. I denne aldersgruppen sier en av fem at de ofte eller av og til simulerer orgasme.

- Dette er et eldgammelt fenomen, og det kan være mange årsaker til at kvinnen simulerer orgasme. Men mange menn har en forestilling om at ”de må gi kvinnen en orgasme”, derfor må noen kvinner simulere orgasme for å avvikle det hele ”i anstendige former”, sier lege og sexolog Kjell-Olav Svendsen i pressemeldingen.

Menn merker det ikke
Men mens nesten halvparten av kvinnene innrømmer faking i senga, sier 48 prosent av mennene at de aldri har opplevd det. Det er bare to av ti som vet de har opplevd det, mens 32 prosent er usikre.

- Hvis mannen skjønner at kvinnen simulerer vil det kunne oppleves veldig sårende. Er man i et forhold, så anbefaler jeg å snakke med hverandre om hva man liker best for å slippe å spille for hverandre, sier Svendsen.

RFSU starter nå salget av et nytt kondom som skal gi økt nytelse for begge kjønn. Kondomet har en spiralformet tupp som stimulerer de mest sensitive områdene til begge parter.

- Vi lanserer Royal først og fremst for å øke bevisstheten om kondombruk og bidra til å redusere omfanget av seksuelt overførbare infeksjoner og uønsket graviditet, sier Tone-Berit Lintho i RFSU Norge i pressemeldingen.