Juks deg til en stressfri jul

Slapp av! Det blir jul i år også, selv om det er mindre enn en uke igjen. Med vår hjelp kan du lene deg tilbake, og løse en hel del fra sofakroken.

Vi kan ikke love deg en jul helt fri for stress, men vi gjør så godt vi kan!
Vi kan ikke love deg en jul helt fri for stress, men vi gjør så godt vi kan! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stress, mas og kjas. Følger du våre råd, kan du forhåpentligvis gå julen i møte med senkede skuldre og hvilepuls. Selv om det er mindre enn en uke igjen.

Vår taktikk er som følger: Rasjonaliser, deleger, og juks.

Det kreves litt planlegging for å få til dette. En time eller tre på sofaen, med penn og papir, og ferdigkjøpt gløgg i hånd. Hvor stressende høres det egentlig ut?

DinSides tips til en stressfri jul

Rasjonaliser

Prioriter med hard hånd, og kutt ut det som er minst viktig. Ikke alle tradisjoner er like bra. Tenk gjennom hva som er hyggelig og hva som er plikt. Og så kutter du så mange pliktløp som mulig.

La deg heller ikke påvirke av hva som defineres som stress. For noen er rengjøring terapi. For andre er småkakebaking meditasjon - for ikke å snakke om dem som elsker å shoppe!

Dette handler om å finne ut hva som er viktigst for deg, kutte ut det som er helt unødvendig, og prøve å gjøre alle de andre oppgavene så enkle som mulig.

Deleger

Du må ikke gjøre alt selv. Har du en lat kone som aldri gjør noe før jul? Eller en mann som tror at det eneste som må gjøres før jul er å sette juletre på fot og vaske bilen? Eller barn som tror at nissen pynter? Sett dem i arbeid. Du skal heller ikke være redd for å spørre venner om hjelp til småting, om du trenger det - dersom du da er rede til å hjelpe dem om de skulle trenge det.

Juks

Vi skal liksom gjøre alt selv, ordentlig og på gamlemåten, når det er jul. Men det er lov å jukse litt - eller mye. Både tjenester og julemat kan kjøpes for penger. Og den faste DinSide-leseren burde ha spart opp så mye i løpet av året, at han har litt ekstra å rutte med i desember.

Det trenger heller ikke å være svinedyrt. Husk, det er jul bare én gang i året.

DinSides tips til en stressfri jul

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer