Jubileumsmynt får slakt

Synes du dette ligner på prins William og Kate?

 Foto: Royal Mint
Foto: Royal Mint Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av april gifter prins William seg med Kate Middleton. Allerede nå flommer Storbritannia over av ting og tang med paret avbildet - tallerkner, kopper, nøkkelringer, you name it. Det er mange som ønsker å tjene på deres lykke, for å si det litt platt.

Som seg hør og bør har det også blitt produsert en jubileumsmynt til ære for brudeparet. Dette ble også gjort for Prins Charles og Diana da de giftet seg i 1981.

Disse myntene ble verdiløse fra nyttår

Mynten der Prins William og Kate er avbildet er en fempunds mynt - men prisen for den er 9,99 pund. Vel, mynten kan jo ikke brukes i butikken, men det er litt pussig allikevel.

Det som har skapt mest overraskelse er ikke prisen på mynten, men bildet av paret. Mynten har fått slakt i britiske medier, deriblant av Daily Mail.

Avisen mener Kate har fryktelig stygge tenner, og at William ser mindre hyggelig ut og har fått mye mer hår enn han i virkeligheten har.

Slik ser de egentlig ut. Foto: Royal Mint
Slik ser de egentlig ut. Foto: Royal Mint Vis mer


Se hva norske sedler skjuler

Godkjent av dronningen

Det må kunne sies at de begge ser mye bedre ut i virkeligheten enn på denne mynten. Selv om den ikke gjør dem noen tjeneste, er det en kjent skulptør, Mark Richards, som attpåtil er medlem av Royal Society of British Sculptors, som har tegnet mynten. På baksiden er dronning Elizabeth og prins Charles avbildet, og de har også godkjent mynten.

Å lage jubileumsmynter er veldig vanlig i Storbritannia. Det er Royal Mint som pleier å lage de fleste offisielle jubileumsmynter. De har vært heldigere med andre mynter enn akkurat med denne bryllupsmynten.

Se nærmere på bryllupsmynten og andre jubileumsmynter hos Royal Mint.

Samlemani: Gjør dette deg rik om 20 år?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!